Actueel

Videobellen met de dierenarts populair concept

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

'Jacky van der Vleuten krijgt buikpijn als ze eraan denkt hoe al haar cavia's eenzaam in een kooitje hun dagen sleten. "Niemand die me vertelde dat een cavia een groepsdier is."

Eric Schopman vroeg zich af waarom zijn konijnen altijd aan de diarree waren. "Totdat iemand me adviseerde ze in plaats van alleen maar biks (droogvoer ) ook hooi te gaan geven."

Stress

Lees verder onder de advertentie

Met een lusteloze cavia of een leeglopend konijn stappen maar weinigen op de dierenarts af. De gang ernaartoe is al een gedoe. In de wachtkamer is het niet zelden een hele zit, met alle stress voor het dier vandien. En pinnen na afloop valt doorgaans vies tegen. Googlen? Het internet is een kakofonie van bet- en beterweters.

Maar wat als je voor 15 euro op een afgesproken tijdstip online je kwakkelend beestje aan een dierenarts kunt tonen? E-health voor het dier. Ziedaar het idee achter Jacker.nl, uitgedacht en uitgerold door vastgoedmanager Schopman en marketeer Van der Vleuten vanuit hun woning in de Woudrichemse vesting.

Als levens- en nu ook zakenpartners stapten ze uit de ratrace van alledag om een droom te verwezenlijken.

Lees verder onder de advertentie

"Videobellen dus", verduidelijkt Van der Vleuten. Schopman vult aan: "Met je dier ga je achter een laptop, tablet of smartphone zitten en in tien minuten tijd krijg je een deskundig advies van een echte dierenarts."

Vergeten

De doelgroep is 33,4 miljoen gezelschapsdieren groot. Niet alleen honden en katten. Skypen met de dierenarts is in het concept van Jacker.nl vooral een uitkomst voor knaagdieren, vogels en vissen. Want dat zijn 'vergeten huisdieren', waarvoor een bezoek aan de dierenkliniek in kosten de aanschaf al snel overstijgt.

Lees verder onder de advertentie

Zes op de tien huishoudens hebben één of meer huisdieren. Prettige cijfers voor een business plan, maar de twee initiatiefnemers spreken liever uit idealisme. Van der Vleuten: "Het gaat om dierenwelzijn. Zelf gaan we op tijd naar de dokter of tandarts. Maar met onze dieren wachten we tot er écht iets aan de hand is. Dat veroorzaakt onnodig dierenleed en uiteindelijk ook extra kosten."

Schopman: "Voorkomen is ook hier beter dan genezen. Wij zijn er dan ook voor de preventieve zorg. Onze artsen kunnen geen spuit geven, wel een onafhankelijk advies."

Sinds een maandje houden drie dierenartsen, verspreid over het land, 's avonds voor Jacker.nl spreekuur. Ze kunnen nog heel wat klanten aan. E-health voor dieren: het moet een olievlek worden.

Lees verder onder de advertentie