Nieuws Actueel

Vijfde ster 'Veilig Ondernemen' voor winkelcentrum Boswinkel in Enschede

Winkelcentrum Boswinkel kreeg donderdagavond de vijfde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Volgens het landelijke Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid is de vijfde ster 'uniek in Overijssel'.

Van onze redactie 1 april 2016

Boswinkel Veiligheidskeurmerk Reinier van Willigen

"We gaan van het ene feestje naar het andere", zegt Harrie Koller van woningstichting Domijn, die voor de bovenwoningen op het centrum heeft gezorgd. "De vijfde ster is de kroon op ons werk. Schoon, heel en veilig: daar draait het om."'Uniek'Martijn Wildeboer van het landelijke Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, CCV, meldt dat een vijfde ster niet alleen uniek in Enschede is, maar in de gehele provincie. "Deppenbroek heeft als enige in Enschede vier sterren. Glanerbrug en Stadsveld krijgen binnenkort hun eerste ster. Zuid krijgt een derde ster, maar dat gaat nog even duren", weet Wildeboer.

Ook de burgemeester noemt de vijfde ster 'bijzonder'. "Het wordt veiliger als we ons echt met elkaar organiseren", zegt Van Veldhuizen. De burgemeester heeft de tegel met ster donderdagavond in de stoep gehamerd."

Foto: Winkelcentrum Boswinkel krijgt vijf sterren veiligheidskeurmerk burgemeester Onno van Veldhuizen plaatst ster nummer 5 (Reinier van Willigen)