Nieuws Actueel

Ondernemer bouwt virtual reality center in Zwolle

In Zwolle komt in de loop van volgende maand een virtual reality center. In het oude postkantoor aan de Westerlaan openen de eigenaren van The Great Escape een ruimte waar gasten zich in een virtuele wereld kunnen bewegen door een speciale bril en koptelefoon op te zetten. Dat schrijft De Stentor.

Van onze redactie 17 januari 2017

Virtual Reality Zwolle

"Het is een levensechte ervaring", zegt ondernemer Johan Post over zijn nieuwste plan. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld van hun hoogtevrees afkomen door in een virtuele wereld op grote hoogte over een smalle plank te lopen. In werkelijkheid sluipen ze echter gewoon door de kelder van het voormalig postsorteercentrum.

Derde

"Wij zijn ongeveer het derde virtual reality center in Nederland", schat Post. "In Eindhoven is er één van een paar duizend vierkante meter en Utrecht heeft een kleine ruimte."

Escaperooms

Pal naast de drie escaperooms - kamers waaruit je al puzzelend met een groepje vrienden, familie of collega's binnen een uur moet zien te ontsnappen - komt de virtual realityruimte. Virtual reality is niet nieuw. Volgens Post wordt de beleving bij The Great Escape echter veel intenser dan wanneer je thuis een 'consumentenbril' opzet. De ondernemers hebben duizenden euro's moeten investeren in apparatuur als computers, geavanceerde brillen en koptelefoons.

Een uur in de virtuele wereld gaat zo'n 75 euro per groep kosten.