Nieuws Actueel

Viskraam van Edith in Hengelo verhuist

Goedgemutst als altijd gooit Edith Doll deze donderdagmorgen een visje in het vet. Nee, haar zul je niet horen klagen over de werkzaamheden rond haar viskraam bij het FBK-Stadion. "Ik zeg altijd: het moet eerst een rommeltje worden voordat het beter wordt."

Van onze redactie 19 februari 2016

Edith doll emiel muijderman 1

Aannemer Dusseldorp is onlangs begonnen met de herinrichting van het gebied rond het atletiekstadion. De vijf tennisbanen aan de kant van de Kuipersdijk zijn inmiddels al opgeruimd. Hier wordt een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Daar komt straks ook de viskraam van Edith Doll te staan. "Ik krijg een heel mooi plekje, hemelsbreed 25 meter hiervandaan." Ze verwacht in de loop van volgende maand te kunnen verhuizen. "Ik heb gelukkig veel vaste klanten. Ik ga ervan uit dat die me straks goed terug kunnen vinden."

FamiliebedrijfHaar vader Henk begon 33 jaar geleden met Vishandel De Veldwijk. Tien jaar later nam Edith het van hem over. Ze is nu 42 jaar. "Ik hoop hier tot aan mijn pensioen te kunnen blijven staan. Dat zou ik heel graag willen. Ik doe dit nou 23 jaar. En ik ga nog elke dag met plezier naar mijn werk, nooit chagrijnig." Ze had haar kraam graag verruild voor een permanent onderkomen op de nieuwe plek. "Een gebouwtje of zo, met wat meer comfort. Maar dat was helaas niet mogelijk qua vergunning."

Foto: Edith Doll (Emiel Muijderman)