Nieuws Actueel

Vislokaal: nieuw concept visspeciaalzaak opent in Soest

In de herfst van zijn werkzame leven gaat Cor Nagel een nieuw avontuur aan. Hij verkocht zijn viswinkel in Wijk bij Duurstede en opende eind september een gloednieuwe visspeciaalzaak in Soest.

Sjaak van de Groep | Foto: Jeroen Jumelet 27 oktober 2016

Visboer cor nagel vissepeciaalzaak vislokaal

1. Stoppen of doorgaan

,,In 1999 ben ik relatief laat als ondernemer begonnen. Anderhalf jaar geleden kwam ik op een kruispunt te staan. Ik wilde De Marlijn verbouwen, maar die verbouwing had de omzet vermoedelijk niet verhoogd. Ik kon kiezen: weer voor een baas gaan werken of er nog één keer ergens anders voor gaan. Uit marktonderzoek bleek dat in Soest-Zuid behoefte was aan een schoenenwinkel én aan een visspeciaalzaak."

2. Vis, vis, vis

,,Ik houd van de vrijheid van het ondernemen. Ik werk heel mijn leven al in de vis. Ik fileerde vis op de visafslag in IJmuiden en runde als bedrijfsleider een viswinkel in Bilthoven. Wat is er dan mooier om mijn carrière in de vis af te sluiten met een hypermoderne visspeciaalzaak met een splinternieuwe winkelformule?"

3. Nieuw concept

,,Het afgelopen halfjaar zijn we aan het brainstormen geweest met het ontwerpersduo Ina Matt om een nieuw concept viswinkel te bedenken. Het resultaat mag er zijn. De epoxyvloer, de lokaalachtige open inrichting, mooie vitrines, koelcellen, rookovens. Het Vislokaal is meer dan alleen een visje kopen. Klanten moeten zich thuis voelen, kunnen lunchen en een krant lezen. We gaan ook kant-en-klare maaltijden verkopen en bezorgen in de regio. Jessica Lek bedenkt recepten voor onze visgerechten. Er zullen kookboeken aanwezig zijn in onze winkel. Fantastisch om dit avontuur nog aan te gaan!"

Wie: Cor Nagel (56) is oprichter en eigenaar van de visspeciaalzaak Vislokaal in Soest-Zuid. Hij heeft zijn hele loopbaan in de vis gewerkt, eerst in loondienst en later als ondernemer.Het bedrijf: Op dinsdag 27 september opende het Vislokaal voor het eerst de deuren. De eerste dag had de winkel 200 klanten.Cijfers: Aantal medewerkers 7 of 8 Aantal vestigingen 1Waar: Soest-ZuidContact: vislokaal.com