Nieuws Actueel

Vliegveld Eelde: genoeg ruimte om vluchten Schiphol over te nemen

Op Groningen Airport Eelde is nog genoeg ruimte om vluchten van Schiphol over te nemen, ziet directeur van de luchthaven Meiltje de Groot. Wat De Groot betreft staat de deur voor luchtvaartmaatschappijen open. "Hier zijn geen wachtrijen. Zelfs als je een halfuur van tevoren komt, kan je waarschijnlijk nog wel mee met de vlucht."

ANP 2 augustus 2022

ANP020822131 1

Schiphol bracht dinsdag het nieuws naar buiten in september en oktober opnieuw een maximumaantal reizigers in te stellen. In die maanden kunnen respectievelijk 67.500 en 69.500 reizigers vertrekken. Schiphol verwacht daardoor dagelijks gemiddeld 3500 te veel passagiers op de luchthaven.

De Groot vindt het jammer dat er weer een negatief beeld ontstaat van de luchtvaartsector door de keuze van Schiphol. Het was volgens haar te voorzien dat september en oktober moeilijke maanden zouden worden. "We willen met z'n allen weer de wereld ontdekken, waardoor er een enorme vraag is naar vluchten. Dan is het jammer dat we als sector niet in staat zijn om goed aan die vraag te voldoen."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws