Nieuws Actueel

Vlissinger verruilt resort in Burgh voor eigen B&B nabij Rome

Het contrast met het luxe Grand Hotel Ter Duin dat Coen Wessel nu bestiert, is groot. Hij zegt het met pretlichtjes in z'n ogen tegen PZC.

Marcel Modde | Foto: Marieke Mandemakers 5 oktober 2016

Vlissingen rome bb marieke mandemakers

"Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan, en nog steeds, maar ik was toe aan iets van mezelf", zegt Wessel. "Back tot basic." Hij begint een B&B bij Rome. Ruim vier jaar, vanaf de opening, was de in Vlissingen woonachtige Wessel commercieel directeur van het resort in de Kop van Schouwen.Hij doorstond als één van de weinige oud-personeelsleden het faillissement onder de vorige exploitant. Die ruimde het veld na oplopende belasting- en bankschulden en een juridisch conflict met de appartementeigenaren.

Vorig jaar kwam er een doorstart onder de nieuwe keten Sheetz, dat naast Ter Duin hotels heeft in Boekelo, Oosterhout en het Turkse Kusadasi. En afgelopen weekeinde werd bekend dat Ter Duin de Zoover Award Orange in de wacht had gesleept, verdiend met een beoordeling van 9,4 gemiddeld van gasten voor hun verblijf in Burgh-Haamstede.

Italiaans

Het enige Italiaanse aan de luxe lounge van het hotel is Graziella Furfanelli. De Serooskerkse (S) leerde Wessel en zijn vriend René de Klerk de taal en stond hen als tolk bij met de aankoop van de Casale del Passatore. Het vrijstaande landhuis staat op 75 kilometer afstand van Rome, in de luwte van het massatoerisme. De streek La Sabina herbergt duidelijke sporen van de eeuwenoude cultuur, rijk aan Franciscaanse heiligdommen.

"Alle clichés, ze bestaan daar", zegt Wessel. "De mensen zijn zó gastvrij! Voor je het weet zit je bij wildvreemden tot middernacht aan tafel." Wessel en De Klerk openen in maart de Casale. De verdere plannen zijn groots. Meditatie, yoga, massages en mental coaching gaan deel uitmaken van het vaste aanbod. Samen met Graziella (bellItalia.nl) is het de bedoeling kleine groepsreizen te organiseren.