Nieuws Actueel

Voor dubbeltje per uur parkeren bij Haagse winkelcentra

Om winkelcentra buiten de Haagse binnenstad een steuntje in de rug te geven, begint de gemeente Den Haag een proef met goedkoop kortparkeren. Dat bericht het AD.

Angelique Mulders (AD) 29 maart 2016

Dordtrecht betaald parkeren binnenstad

Het college wil op korte termijn enkele wijkkoopcentra selecteren waar voor tien eurocent maximaal een uur kan worden geparkeerd op een aantal speciaal daarvoor aangewezen parkeerplaatsen.

Groengele zoneHet 'dubbeltje-parkeren' zou van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur moeten gelden in de, zoals de gemeente het noemt, 'groengele zone'. Er kan gewoon worden betaald bij de parkeerautomaat en via belparkeren. De winkelgebieden in het centrum en Scheveningen zijn uitgesloten van de proef met goedkoop kortparkeren.

Wethouder Tom de Bruijn (financiën, verkeer) is momenteel in ieder geval in overleg met de ondernemersvereniging van Winkelcentrum Ypenburg om daar een proefproject op te zetten.

GratisEen andere proef waar de gemeente mee aan de slag wil, is smart parking. Daarbij kunnen automobilisten in een winkelstraat voor een beperkte periode, gedacht wordt aan een half uur, gratis parkeren. De parkeerder dient bij aankomst telefonisch zijn kenteken aan te melden. Op deze manier kan een klant een snelle boodschap doen.

Verder blijkt uit het collegevoorstel dat b en w ondernemersverenigingen de gelegenheid wil bieden om parkeertijd te kopen voor hun klanten. De gekochte tijd kan dan ingezet worden om de parkeertijd van een klant over te nemen.