Nieuws Actueel

Wall Street verder omhoog door afzwakkende recessievrees

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met winst gesloten, waarmee een vervolg werd gegeven aan de plussen van de voorgaande twee handelssessies. Wall Street boekte daarmee ook de eerste weekwinst na drie verliesweken op rij. De vrees bij beleggers voor een diepe economische recessie door de sterke renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank tegen de hoge inflatie verdween verder naar de achtergrond.

ANP 9 september 2022

ANP090922292 1

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 1,2 procent hoger op 32.151,71 punten. De brede S&P 500 steeg 1,5 procent tot 4067,36 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 2,1 procent tot 12.112,31 punten.

De Federal Reserve gaat later deze maand mogelijk de rente opnieuw met 0,75 procentpunt verhogen. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft benadrukt door te gaan met het verhogen van de rente totdat de inflatie onder controle is. Volgende week komt een nieuw Amerikaans inflatiecijfer naar buiten.

Tesla

Tesla won 3,6 procent. De fabrikant van elektrische auto's overweegt een raffinaderij voor lithiumhydroxide, dat wordt gebruikt voor accu's, te bouwen in Texas. Als de plannen worden goedgekeurd zou de bouw in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen beginnen. Tegen eind 2024 zou de faciliteit klaar kunnen zijn voor productie.

Virgin Galactic zakte 4,4 procent. Het ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson, dat vorige maand opnieuw de aanvang van zijn eerste commerciële ruimtevluchten heeft uitgesteld, kreeg een verkoopadvies van analisten van Bernstein.

Regeneron Pharmaceuticals ging 2,2 procent vooruit. Analisten van Morgan Stanley verwachten dat de aandelenkoers van het biotechnologiebedrijf met nog eens 20 procent kan stijgen en schroefden hun aanbeveling op. Regeneron won donderdag al zo'n 19 procent na positieve onderzoeksresultaten van een kandidaatmedicijn van het bedrijf.

DocuSign

DocuSign maakte een koerssprong van meer dan 10 procent. Het bedrijf dat elektronische ondertekening van overeenkomsten mogelijk maakt, boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht en gaf een positieve omzetprognose af voor het lopende kwartaal. Ook de resultaten van cloudbeveiligingsbedrijf Zscaler (plus 22 procent) vielen duidelijk in de smaak bij beleggers.

De euro stond op 1,0044 dollar waard, tegen 1,0038 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent duurder op 86,24 dollar per vat. Brentolie kostte 3,6 procent meer op 92,34 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws