Nieuws Wet- en regelgeving

Yoko Ono wil stop verkoop van Nederlands Kever Genever

De weduwe van muzikant John Lennon, Yoko Ono, wil dat de ondernemers achter het Nederlandse Kever Genever onmiddellijk stoppen met de verkoop van hun Kever John Lemon Canned Cocktail. De naam zou volgens haar inbreuk maken op de merken John Lennon en John Lemon, waarvan zij de eigenaar is.

Redactie Het Parool 1 maart 2022

Kever genever john lemon

Yoko Ono wil deze Kever John Lemon Canned Cocktail direct uit de schappen. Foto: Kever Genever

Stoppen de ondernemers de verkoop niet, dan volgt een dwangsom. Ook wil Yoko Ono inzicht in alle tot nu toe verkochte producten, voorraad en winst, en eist ze compensatie van de juridische kosten, bericht Het Parool.

De Amsterdammers Sebastian Kolstee en Ruben Wolvekamp – die Kever Genever in 2015 oprichtten – zeggen met stomheid geslagen te zijn. ,,Wij zien in de actie van Ono weinig terug van het door haar zo gepredikte peace, love and happiness,'' reageert de 32-jarige Kolstee in een persbericht. ,,Een claim van mevrouw Ono en haar organisatie is bijzonder schadelijk voor ons bedrijf en een grote klap voor onze business. Wij kunnen ons niet voorstellen dat John Lennon zelf ooit op dit vijandige plan zou zijn gekomen.''

''We laten ons ook niet uitknijpen als een citroen. Het laatste woord is hier in elk geval nog niet over gezegd''

Sebastian Kolstee en Ruben Wolvekamp, Kever Genever

John Lemon Canned Cocktail verwijst niet naar de wereldberoemde zanger

Volgens het duo verwijst de naam van de John Lemon Canned Cocktail niet naar de wereldberoemde zanger, maar naar de klassieke cocktail John Collins waarbij is gekozen voor ‘lemon’ vanwege de citroen die erin zit. Het assortiment van de ondernemers bestaat uit meerdere klassieke cocktails met ‘allemaal een ludieke naam’. Zo is er de Holy Negroni, Henkie Panky en de Pinky Promise.

Kolstee en Wolvekamp zijn in gesprek met de advocaten van Yoko Ono en het Imagine Peace Revocable Trust. ,,We laten ons ook niet uitknijpen als een citroen. Het laatste woord is hier in elk geval nog niet over gezegd.''

Lees ook: Vladimir Poetin versus Rotterdamse wodkafabrikant: overwinning voor Russische heerser

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws