Nieuws Actueel

Winkeliers Leidsche Rijn boos om komst meer winkels

Winkeliers van de wijkwinkelcentra Terwijde en Vleuterweide zijn boos over het voornemen van de stad om alsnog meer winkels met voedingsmiddelen toe te laten in het kernwinkelgebied Leidsche Rijn. Zo meldt het AD.

Roeland Franck 1 september 2016

Shoppen 7

Het dagelijks gemeentebestuur van Utrecht liet de raadscommissie Stad en Ruimte eind vorige maand weten alsnog mogelijkheden te zien voor extra 'food'winkels naast de grote Jumbo vestiging. Dit om een goede eigentijdse mix van winkels te krijgen binnen het centrum.

Winkeliers uit onder meer het op vijfhonderd meter afstand gelegen Terwijde menen nu dat zij niet zijn gehoord en oude afspraken zijn geschonden. ,,Eerst mocht er niks, en nu komen ze daar op terug'', zegt voorzitter Toon Gispen van winkeliervereniging Vleuterweide.

De invulling van het kernwinkelgebied Leidsche Rijn is van meet af lastig. Het kostte de afgelopen jaren veel moeite huurders te interesseren. Twee maanden geleden stapte Klépierre, tevens eigenaar van Hoog Catharijne, uit het project.

Handdruk

Het bedrijf bevestigt die stap, maar wil op geen enkele manier ingaan op de beweegredenen. Het was de bedoeling dat dit concern, voorheen Cório, het complex na oplevering verhuurd zou overnemen van ASR projectontwikkeling. Het project blijft volgens ASR-woordvoerder Daan Wentholt voorlopig in handen van het bedrijf, vermoedelijk ondergebracht bij ASR Vastgoed Vermogensbeheer.

Volgens Wentholt zijn beide partijen met een handdruk uit elkaar gegaan, zonder financiële of andere compensatie: ,,Wij hadden de indruk dat de voorkeur van de Fransen elders lag.'' Klépierre wil hierop niet reageren.

Ondertussen zijn volgens Wentholt contracten gesloten en gesprekken gaande over zestig procent van het winkelcentrum. Het moet in 2018 de deuren openen.