Nieuws Actueel

Winkeliers willen meer verkeer langs de deur in Nijverdal

Meer dan vijftig ondernemers uit de Rijssensestraat en de Smidsweg vinden het 'erg jammer' dat er steeds minder verkeer uit de richting Rijssen langs hun winkels rijdt, dit meldt de Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 9 mei 2016

Nijverdal grotestraat lenneke lingmont

De middenstanders, waaronder veel leden van winkeliersvereniging De Gouden Winkelrand, hebben hun bezorgdheid geuit in een brief aan het Hellendoornse college en de gemeenteraad. Hierin wijzen ze op de veranderende verkeersstromen in het dorp als gevolg van de openstelling van de Salland-Twentetunnel, voor het verkeer op de N35.

Minder verkeerHet verkeersaanbod in de Grotestraat is aanmerkelijk verminderd, maar is het ook veel rustiger geworden op de route Rijssensestraat-Smidsweg. Dat laatste heeft vooral te maken met een aanpassing van de bebording. Verkeer dat vanuit Rijssen richting Hellendoorn of de Paarse Poort wil rijden of andersom wordt geadviseerd via de Burgemeester H. Boersingel en de tunnel te rijden.

Potentiele klanten"Hierdoor missen wij potentiële klanten", stellen de winkeliers, die ervoor pleiten het verkeer weer via de Rijssensestraat en Smidsweg te leiden. "Dat is verkeer dat over het algemeen niet in de spits rijdt en dus geen extra overlast geeft. Het is ook minder belastend voor het milieu, omdat het traject 4 kilometer korter is."

Foto: Lenneke Lingmont