Nieuws Actueel

Winkels MS Mode blijven nog even open

De bewindvoerders van MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, hebben faillissement aangevraagd voor de Nederlandse delen van de kledingketen.

Peet Vogels 12 augustus 2016

Ms mode failliet winkels open roland kahn

Het faillissement heeft geen gevolgen voor klanten of personeel. De winkels blijven vooralsnog open, liet bewindvoerder Cees de Jong gisteren weten.

Curvy vrouwen

Het faillissement komt niet onverwacht. Eerder al vroeg de onderneming uitstel van betaling aan. Bij de verkoper van kleding voor 'curvy vrouwen', vrouwen met een maatje meer, werken in Nederland 660 mensen. Het bedrijf heeft in Nederland 130 winkels. Internationaal telt het bedrijf 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels, naast Nederland in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Salarissen

De aanvraag van het faillissement heeft een 'technische achtergrond', aldus De Jong. De salarissen moeten betaald worden en er is geen geld. Nu neemt het UWV dat over. "Of de winkels open blijven of toch sluiten hangt af van de vraag of we tot overeenstemming kunnen komen over de verdeling en de kosten. We zijn nog in overleg met de bank, maar of dat gaat lukken is ernstig de vraag", zei De Jong.

Website

De website van MS Mode is momenteel 'vanwege verbeteringen aan de webshop' niet bereikbaar. "De webshop staat op zwart omdat we de producten momenteel niet meer kunnen vervoeren. Of deze op zwart blijft hangt natuurlijk af van de omstandigheden."

Roland Kahn

Het faillissement van MS Mode is een klap voor modeondernemer Roland Kahn. Een paar maanden geleden was hij nog prominent in beeld toen hij probeerde warenhuisketen V&D van de ondergang te redden. Nu moet hij zelf alle zeilen bijzetten om zijn eigen bedrijf overeind te houden.

(Tekst gaat verder onder foto)

Sapph

Naast MS Mode bezit Kahn onder andere Coolcat, America Today en lingeriemerk Sapph. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat wij het op dit moment goed doen", zei hij deze zomer in een interview met vakblad RetailTrends.

Perry Sport

Kahn is niet de enige moderetailer die moeilijke tijden doormaakt. Gisteren maakte Hugo Boss bekend twintig winkels in Nederland te sluiten. Eerder ging McGregor failliet, maar maakte wel een doorstart. Ook Hout Brox, Perry Sport, La Ligna en Cora Kemperman redden het eerder al niet. Budgetketens als Zara en H&M doen het daarentegen uitstekend. Consumenten zijn steeds prijsbewuster gaan kopen.

Gerelateerde artikelen:

MS Mode vraagt faillissement aanNegatief sentiment nekslag voor MS ModeMS Mode in het nauw: bij deze winkels ging het al misDoek valt voor MS Mode: 660 banen op de tocht