Nieuws Actueel

Dit zijn de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2017

Tijdens BusinessBoost Live in de Rotterdamse Ahoy zijn gisteren de winnaars bekend gemaakt van het Oranje Handelsmissiefonds 2017. Tien Nederlandse ondernemers met exportambities kunnen hiermee hun plannen om in het buitenland aan de slag te gaan realiseren.

De Ondernemer 30 november 2017

Winnaars Oranje Handelsmissiefonds

Partners

Voor het vijfde jaar op een rij krijgen tien gelukkige en ambitieuze winnaars steun van het fonds om hun buitenlanddromen te realiseren. Partners van het fonds zijn ING, KLM, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij maakten de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2017 bekend.

Onder leiding van Rens de Jong reikten Harm Kreulen (directeur KLM Nederland), Roland Boekhout (Hoofd Market Leaders ING Groep), Margriet Vonno (ambassadeur in Singapore) en Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland) de prijzen uit aan de tien winnende ondernemers. De winnaars kunnen rekenen op steun van deze vier organisaties, in samenwerking met de Rijksdienst van Ondernemend Nederland.

Lees ook: Hier moet je rekening mee houden als je zaken gaat doen in het buitenland

Vijfhonderd inschrijvingen

De tien winnaars zijn verkozen uit maar liefst vijfhonderd inschrijvingen. Bedrijven die zijn uitgekozen, blinken uit op diverse vlakken. De kracht van hun product of dienst, ambitie en de motivatie en keuze om in een totaal andere markt aan de slag te gaan zijn doorslaggevende factoren geweest om als winnaar uit de bus te komen.

Onder de winnaars bevinden zich diverse ondernemers uit verschillende steden. Iedere onderneming heeft weer een ander specialisme; van design tot smart connected hardware.

Winnaars

Zo wil Amsterdamse onderneming African Clean Energy het probleem met koken op open vuur oplossen door middel van kooktoestellen op zonne-energie. Na dit succesvol te hebben gedaan in Afrika, wil ACE nu naar Indonesie uitbreiden.

Ook het Bredaase Combekk is een van de winnaars. Combekk is specialist op het gebied van duurzame gietijzeren pannen. Het bedrijf blaast oud staal nieuw leven in door hiervan Dutch Ovens van te maken. Na Nederlands succes, gaat het bedrijf nu voor landen als Duitsland, Rusland en Japan. Of wat dacht je van het Groningse Tubbber? Dit bedrijf biedt een snelle en makkelijker manier om boten te huren en verhuren. Tubbber heeft plannen om de markt in de Verenigde Staten te veroveren.

https://youtu.be/_8T5GZZPXOg

De andere winnaars zijn EARTH Concepts uit Amsterdam, Fish Tales uit Amsterdam, Palital uit Veddriel, SRXP uit Amsterdam, TWTG uit Rotterdam, Vondels uit Aalsmeer en Wonderkind uit Amsterdam. Veel ondernemingen zijn opgevallen door hun duurzame ambities en efficiënte oplossingen.

Oranje Handelsmissiefonds

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met Rijksdienst Ondernemend Nederland. Op deze manier bundelen de initiatiefnemers hun krachten en laten zij zien hoe belangrijk internationale handel is voor Nederland.

Nederlandse bedrijven in het buitenland zorgen voor groei en werkgelegenheid, niet alleen in het buitenland maar ook in ons eigen land. Export is al jarenlang de groeimotor van de economie. En om in het buitenland echt succesvol te kunnen zijn, is er niet alleen een ijzersterk idee nodig. Ook praktische steun, lokale kennis en een goed netwerk zijn hierbij onismbaar. Dat is wat het Oranje Handelsmissiefonds de ondernemers dan ook biedt.