Nieuws Actueel

Winst ING ruim kwart omlaag, wel flinke beloning aandeelhouders

ING profiteert net als andere grote banken in Europa van de hogere rente. Daardoor ziet het financiële concern ruimte om zijn aandeelhouders te belonen door voor maximaal 1,5 miljard euro aan aandelen in te gaan kopen. De winst van de bank ging in het derde kwartaal wel met ruim een kwart omlaag, maar dat komt volgens topman Steven van Rijswijk door eenmalige posten.

ANP 3 november 2022

ANP031122061 1

De lage rente drukte jarenlang flink op het verdienmodel van banken. Maar dit jaar gaat de rente weer omhoog. Dat maakt het voor banken weer makkelijker om bijvoorbeeld goede marges te maken op kredieten. ING zag de inkomsten naar eigen zeggen verbeteren bij zowel de consumentenbank als de activiteiten op de zakelijke markt.

Onder de streep bleef 979 miljoen euro over. In het derde kwartaal van vorig jaar ging nog bijna 1,4 miljard euro winst in de boeken. Destijds werd het resultaat onder meer vooruitgeholpen doordat er weer geld vrijviel dat ING in het eerste coronajaar apart had gezet voor mogelijke verliezen op leningen. De bank had afgelopen periode daarbij last van nieuwe regelgeving voor hypotheken in Polen. Het was al bekend dat er in verband hiermee een hap uit het resultaat zou gaan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws