Nieuws Actueel

WSJ: TSMC overweegt nieuwe grote chipfabriek in Arizona

De Taiwanese chipproducent Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) overweegt voor miljarden dollars een nieuwe grote chipfabriek te bouwen in de Amerikaanse staat Arizona. Dat zeggen bronnen bij TSMC, een belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinebouwer ASML, tegen zakenkrant The Wall Street Journal.

ANP 9 november 2022

ANP091122083 1

TSMC is volgens de ingewijden van plan de komende maanden daarover een besluit bekend te maken. De nieuwe fabriek zou dan komen te staan bij Phoenix, naast de chipfabriek die al worden gebouwd door TSMC. Met die fabriek is een bedrag van 12 miljard dollar gemoeid. De bouw van de tweede faciliteit zou om een vergelijkbare investering gaan. De Amerikaanse overheid biedt subsidies voor meer chipproductie in eigen land.

TSMC is de belangrijkste chipleverancier van Apple. De nieuwe fabriek geeft aan dat het bedrijf positief blijft over de verwachtingen op de langere termijn, ondanks de huidige onrust rond een afzwakkende vraag naar halfgeleiders. Ook in Japan en elders in de wereld heeft TSMC uitbreidingsplannen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws