Nieuws Actueel

WTC veel toegankelijker

Oud kun je het tien jaar oude gebouw Prinsenhof in het Haagse Beatrixkwartier nog niet noemen, desondanks wordt een deel van het complex momenteel flink verbouwd. Voor de gebruikers van het World Trade Center, maar ook voor medewerkers van omliggende kantoren. Dit bericht het AD vrijdag.

Angelique Mulders | Foto: Frank Jansen 19 februari 2016

WTC Ingang

Prinsenhof is enorm. Naast zo'n 200 woningen, een vestiging van NH Hotels en een parkeergarage voor 1000 voertuigen is het natuurlijk vooral bekend vanwege de kantoren. Een kloeke 63.245 vierkante meter kantoorruimte om precies te zijn. Medio 2011 is 42.500 m2 daarvan 'omgetoverd' tot World Trade Center (WTC) The Hague.

"WTC is een soort merknaam en om die te mogen voeren moet je aan een aantal eisen voldoen", legt Kelly Rodrigus van eigenaar Bouwinvest uit. "Zo moet er een centrale receptie zijn, zitten er vaak conferentieruimten in een WTC en hebben ze allemaal een Trade & Investment Desk. Daar beheren ze een internationaal netwerk van allerlei WTC-huurders over de hele wereld. Ze helpen die ondernemingen indien gewenst aan elkaar te linken."

Sinds (delen van) de torens C, D en E onder de WTC-noemer vallen, zegt Rodrigus bijna alleen maar internationaal opererende bedrijven als nieuwe huurder te hebben mogen verwelkomen. Maar omdat stilstand achteruitgang betekent, is Bouwinvest samen met de Haagse ontwikkelaar Sens Real Estate al tijdens de 'herdoop' gaan nadenken over wat anders moest. Vanaf september vorig jaar wordt er daadwerkelijk verbouwd.

Toegankelijker"De WTC-entree moet centraler. Nu is het voor een deel van de bezoekers zoeken waar ze moeten zijn. Het moet beter omdat we ook toegankelijker willen worden voor de omgeving", vertelt Abdel Salemi van Sens Real Estate. "Vandaar dat er nu een AH To Go in zit en we de Coffee Company hebben verplaatst. Nu komen daar bijvoorbeeld ook mensen van Post NL, onze buren aan de Prinses Beatrixlaan, een cappuccino drinken."

Precies tussen die AH To Go en de koffiezaak komt de nieuwe hoofdentree. Wie daar dan eind april, begin mei zo'n anderhalve meter omhoog kijkt, zal bar-brasserie Mondano tegenkomen. Uitbater wordt de Vermaat Groep; bekend van de brasserie in het Mauritshuis en restaurant Rijks pal naast het Rijksmuseum, maar ook van de horeca in het nieuwe Delftse Reinier de Graaf-ziekenhuis.

"Het Beatrixkwartier, de na de Amsterdamse Zuidas beste zakenlocatie van Nederland, miste nog een goede plek om te borrelen en te eten. Dat wordt nu verholpen", verzekeren Rodrigus en Salemi.