Nieuws Actueel
Zakendoen tussen bobo’s, maar dan betaalbaar
Onder het genot van een bitterbal en een biertje zakendoen rond een voetbalwedstrijd. Bij de businessclub van het Arnhemse Vitesse is dat al jaren mogelijk, schrijft De Gelderlander.

"Maar het instaptarief voor een lidmaatschap bedraagt 2.500 euro", zegt Timo van der Heijden (24). "Veel geld voor jonge ondernemers." Samen met leeftijdsgenoot Max Limbeek begint hij nu een ‘betaalbaar’ alternatief: de Vitesse Jong Business Club. Die is bedoeld voor zelfstandigen en ondernemende werknemers tussen de 20 en 29 jaar. Vrijdag, tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, wordt het initiatief officieel gelanceerd.
De twee Oosterbekers komen al van kleins af aan bij Vitesse. Eerst via de Kids Club, later hadden ze beiden met hun vader een seizoenkaart in stadion GelreDome. "Daarna werd het minder voetbal en meer stappen", vertelt Van der Heijden lachend, die met Vesper Vastgoed sinds kort een eigen bedrijf heeft. "Het is nu tijd wat serieuzer te worden." Limbeek, masterstudent Marketing-Finance aan de universiteit van Maastricht, knikt instemmend. "Zo bouw je op een leuke manier en in een vroeg stadium je eigen netwerk op. In mijn studententijd ben ik erachter gekomen hoe belangrijk dat is."
Na een berichtje aan Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, in oktober begon het balletje te rollen. Volgens accountmanager Twan Smits zijn hij en zijn collega’s vooral druk met het laten groeien van de reguliere businessclub en samenwerkingsverbanden. "Maar het is belangrijk nieuwe doelgroepen te binden. Om van de Vitesse Jong Business Club een succes van te maken, heb je positief brutale types als Max en Timo nodig."
Vervolg
Rond de aankomende thuiswedstrijden tegen Sparta Rotterdam, NEC en Roda JC heeft het tweetal de mogelijkheid zich te bewijzen. Komt de Vitesse Jong Business Club van de grond, dan krijgt het netwerkplatform volgend seizoen een vervolg. Een lidmaatschap voor de drie duels van dit voorjaar kost 275 euro per persoon, exclusief btw. In ruil voor dat bedrag wordt voorafgaand aan iedere wedstrijd een informele bijeenkomst georganiseerd, waarbij er onder meer presentaties zijn van bekende partners van Vitesse. Ook worden de beste plaatsen op de Just Göbel-tribune beschikbaar gesteld en is er eten en drinken.
"275 euro is een reële prijs", vindt Limbeek. "En het is veel meer dan alleen een biertje drinken", vult Van der Heijden aan. "Anders kun je net zo goed de kroeg in." Inmiddels hebben de twee genoeg aanmeldingen ontvangen om van start te kunnen gaan. Vitesse is niet de eerste betaald voetbalorganisatie met een businessclub voor jonge ondernemers. "Maar in de rest van Nederland wordt dit soort projecten meestal door een marketingbureau opgezet", weet Limbeek. "Nu komt het vanuit de supporters zelf." Een voorbeeld van een vereniging waar beginnende zakenlieden al bij elkaar komen, is het Nijmeegse NEC. "Wat daar kan, kunnen wij ook. Beter zelfs", stelt hij met een knipoog.
Het is belangrijk nieuwe doelgroepen te binden