Nieuws Actueel

Zalando schrapt honderden banen om kosten te besparen

De Duitse kledingwebwinkel Zalando gaat enkele honderden banen schrappen om kosten te besparen. Dat schreven de twee topmannen van het bedrijf Robert Gentz en David Schneider in een e-mail aan de medewerkers.

ANP 21 februari 2023

ANP210223128 1

Het bedrijf moet nog uitzoeken welke onderdelen het meest worden getroffen door de ontslagronde, maar gaf alvast aan dat er geen banen verloren gaan bij de logistieke centra, klantenservice, outletwinkels en Zalando Studios. De inkrimping van het personeelsbestand heeft wel gevolgen voor het aantal managementbanen. Bij het concern werken in totaal zo'n 17.000 mensen.

Net als andere webwinkels had Zalando de wind in de zeilen tijdens de coronapandemie, doordat consumenten noodgedwongen meer tijd thuis doorbrachten en er massaal online werd gewinkeld. In de afgelopen jaren zijn sommige delen van het bedrijf volgens de co-bestuurders daardoor echter te veel uitgebreid. "De pandemische wind in de rug is afgenomen sinds 2022 en de macro-economische omgeving is uitdagender geworden."

Het Duitse e-commercebedrijf sluit zich aan bij een groeiend aantal bedrijven dat banen schrapt. Vooral bij grote techbedrijven, die tijdens de coronapandemie hard zijn gegroeid en veel personeel hebben aangenomen, vallen nu ontslagen doordat consumenten mede door de hoge inflatie voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws