Nieuws Actueel

Een zeecontainer als thuiswerkkantoor: de C-Container is een werkplek in je tuin

We kennen al restaurants in zeecontainers. En studentenwoningen in zo’n maritieme transporteenheid. Nu voegen Primair Projekt uit Berkel en Rodenrijs en het Apeldoornse Courage Interieur daar het thuiswerkkantoor aan toe: de C-Container.

Angelique Mulders (AD) 28 juli 2020

Zeecontainer thuiswerkkantoor bedrijven regelen

De twee ondernemingen werken al enige tijd samen bij het inrichten van kantoren, schrijft AD. De Apeldoorners ontwerpen en Primair Projekt zorgt voor de meubels. ,,Door corona zijn we gaan nadenken over het thuiskantoor, want veel mensen werken al maanden vanuit huis en het lijkt erop dat thuiswerken sowieso voorgoed is ‘geland’. Bij werknemers én werkgevers’’, legt Christa Courage uit.

Lees ook: 'Dag extra thuiswerken levert jaarlijks 3,9 miljard euro op'

Het probleem bij dat thuiswerken is echter geregeld het gebrek aan ruimte in huis, zo weten de bedenkers van de C-Container. Of, bij twee thuiswerkende partners, het te dicht op elkaars lip zitten. Waarbij het aardig wat afstemming vergt om niet telkens door elkaars videovergadering te praten.

9 vierkante meter tuin voldoende voor plaatsing C-Container

Voor mensen met een fatsoenlijke tuin bedachten de vrouwen daarom het thuiswerkkantoor in een nagelnieuwe, in Nederland gefabriceerde zeecontainer. Een standaard exemplaar is 10 voet. Wie 9 vierkante meter tuin kan missen, kan ‘m laten plaatsen.

"Veel bedrijven hebben leaseauto’s voor hun mensen, wellicht dat ze goede thuiswerkcondities ook willen faciliteren"

Christa Courage, C-Container

Standaard bestaat de inrichting uit een ergonomische bureaustoel en een zit-stabureau van Flokk Håg. Annick Vuadens van Primair Projekt: ,,Het is niet goed om de hele dag in één houding te blijven zitten. Vandaar dat we variatie aanbieden.’’

Dit moet een C-Container kosten

Ze voegen er een ‘huiselijke’ sfeer aan toe, door bij de standaarduitrusting een lamp, een designobject (een kunststof hond), een kunstwerk van leer voor aan de muur en een ‘echte plant die nooit een druppel water hoeft’ aan te bieden. Voor 15 mille wordt de container inclusief deze inrichting voor de deur afgeleverd.

Lees ook: 'Thuiswerken' in... een vijfsterrenhotel

Werken in C-Container ook mogelijk in de winter

Thuiswerkers die in de winter in hun C-Container terecht willen, dienen daar een bedrag bij op te tellen. Dan moeten er ramen in, dient de boel geïsoleerd te worden en te worden voorzien van verwarming. De inrichting kan ook zonder container besteld worden. ,,Want die past ook in een bestaand tuinhuis. Of bij mensen die wel ruimte in huis hebben voor een luxe, goede werkplek.’’

Courage Interieur en Primair Projekt mikken verder op werkgevers die willen dat hun thuiswerkers efficiënt en gezond voor hen aan de slag zijn. ,,Veel bedrijven hebben leaseauto’s voor hun mensen, wellicht dat ze goede thuiswerkcondities ook willen faciliteren.’’

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.