Nieuws Actueel

Zeepproducent opent in brugwachtershuisje een barbershop

Het minuscule brugwachtershuisje aan de Utrechtse Oosterkade wordt een barbershop, genaamd Cuts & Caffeine. Initiatiefnemer is Jasper van Impelen (44), de eigenaar van Damn Good Soap Company.

Alban Mik 24 april 2016

Cuts Caffeine

Vier jaar geleden stopte Jasper met zijn communicatie- en adviesbureau. Al het geouwehoer meer dan zat maakte hij een lijstje van wat hij wel wilde doen. Zeep maken was een van de wensen op dat lijstje. Inmiddels heeft Damn Good Soap naast zeep tal van baard- en snorproducten, online en in diverse winkels te koop.

Waarom moet een man zijn baard laten staan?,,Dat moet helemaal niet. Wel vind ik dat een baard voor mannelijkheid staat. Een baard is een mooi symbool.''

En waarom breid je uit met een barbershop?,,Ik liep al tijden rond met het plan een barbershop te beginnen. Toen het brugwachtershuisje op de Oosterkade vrijkwam, kreeg ik een kans die ik natuurlijk niet kon laten lopen."

Hoe kwam je op het idee zeep te gaan maken?,,Ik stond te douchen en gebruikte zeep van mijn vrouw. Die rook verdraaid lekker, maar was niet bepaald iets voor mannen. Te veel bloemetjes. Een échte mannenzeep, dat leek me wel wat. Ik zag gelijk een beeld voor me: zo'n door vrouwenproducten gedomineerde badkamer, maar dat ene stuk zeep is van hem!"

Toch verkoop je voornamelijk producten voor baard en snor.,,Ik probeerde mijn zeep te slijten aan een barbier, die had geen zeep nodig, maar wel baardolie en snorrenwas. Dus toen ben ik baardolie en snorrenwas gaan maken. Die hele hippe barbierbeweging was nog niet op gang gekomen. Ik ben zelf ook helemaal niet zo hip."

Maar je hebt wel een baard...,,Ja, een beetje streetcredibility is wel nodig. Ik zit nu eenmaal in deze branche."

En de zaken lopen gesmeerd?,,Het gaat goed, zeker internationaal. In Polen ben ik heel groot. Maar ook in Duitsland, België, Roemenië, Tsjechië, Portugal en Zweden heb ik afnemers. Echt bizar. Toen ik begon, wilde ik gewoon een kleinschalig bedrijfje, iets om mijn huur te betalen."

Hoeveel mensen heb je inmiddels in dienst?,,Ik heb een vennootschap onder firma met mijn vrouw. Ik maak de producten; zij doet de administratie. Verder heb ik iemand die me soms helpt met zeep maken. Ik wil niet verder groeien. Als ik de vraag niet meer aankan, zie ik wel weer verder."