Nieuws Actueel

Zeeuwse campings scoren uitmuntend bij Duitsers

De Ardoer campings Westhove in Aagtekerke en Julianahoeve in Renesse zijn door de Duitse automobilistenorganisatie ADAC uitgeroepen tot 'Superplatz'. Dat schrijft de PZC.

Theo Giele | Foto: Stock 20 januari 2017

Camping bord

De ADAC-lijst voor campings is wat de Michelingids is voor restaurants. De Duitsers beloonden in totaal aan zestien Nederlandse campings met de maximale score en de titel Superplatz.

ANWB Topcampings

Vorig jaar werkte de Nederlandse zusterorganisatie ANWB nog samen met ADAC bij de beoordeling van campings. Dit jaar hebben ze elk hun eigen lijstje. De ANWB spreekt van Topcampings. In Nederland kregen 48 campings van de ANWB de maximale score. Westhove en Julianahoeve zijn naar Superplatz ook Topcamping. De andere ANWB Topcampings in Zeeland zijn De Vogel (Hengstdijk), Zonneweelde (Nieuwvliet), De Zeeuwse Kust (Renesse) en De Wijde Blinck (Renesse).

Ardoer

Opvallend is dat vier hooggewaardeerde campings zijn aangesloten bij Ardoer, te weten Westhove, Julianahoeve, De Zeeuwse Kust en De Wijde Blinck. Helemaal toeval is dat niet, zegt Chantal Bastiaanse, medewerker sales en marketing bij Westhove. “Ardoer werkt met enquêtes en je wordt als recreatieondernemer door de organisatie aangesproken als de waardering onder het rapportcijfer 8 zakt.”

De inspecteurs van ADAC en ANWB kondigen hun komst niet aan als ze een camping willen bezoeken. Vorig jaar behaalde Westhove voor de eerste keer de hoogste score in de toen nog gezamenlijke lijst van ADAC en ANWB. Bastiaanse: “We merkten dat direct aan de boekingen. We zijn dan ook heel blij met de beoordeling voor dit jaar.”