Nieuws Actueel

Zelzate bindt de strijd aan met leegstand

De ondernemers en bestuurders in de Vlaamse kanaalgemeente Zelzate binden, net als hun collega's in Terneuzen, de strijd aan met de leegstand. Op de Grote Markt en directe omgeving staan 15 winkels leeg. Dat meldt de PZC dit weekend.

Wout Bareman 22 februari 2016

Leegstand winkels verkrotting

Uit een provinciaal stimuleringspotje heeft Zelzate enkele duizenden euro's subsidie gekregen. Daarnaast krijgen de middenstandsverenigingen Dekenij Centrum en Unizo financiële steun. Die passen zelf ook ettelijke duizenden euro's bij. Een speciale werkgroep, ingesteld door de plaatselijke Adviesraad Economie, begeleidt de actie tegen leegstand en opwaardering van het winkelen.

Pop-upIn de maanden juli, augustus en december worden verschillende pop-up handelszaken in het centrum gelanceerd. Op die manier kunnen (startende) ondernemers testen of het exploiteren van een winkel voor hen haalbaar is. Schepen Martin Acke (economie): "We moeten elke kans aangrijpen om nieuwe winkels aan te trekken."

Er wordt ook een geschenkbon geïntroduceerd en het centrum wordt met allerlei activiteiten aantrekkelijker gemaakt voor het publiek.