Nieuws Actueel

Zonneautomaker Lightyear opent inschrijving kleinere Lightyear 2

Geïnteresseerden in de gloednieuwe goedkopere zonneauto van de Nederlandse fabrikant van elektrische auto's Lightyear kunnen zich vanaf nu op de wachtlijst zetten. Dat maakte het Brabantse bedrijf bekend op techbeurs CES. Hoe de auto er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Lightyear gaf alleen een silhouet van de auto vrij.

ANP 5 januari 2023

Light Year CES vegas elektrische auto

Het volumemodel krijgt volgens Lightyear vijf zitplaatsen en staat wat hoger op zijn wielen, vergelijkbaar met een SUV. Op een volle acculading moet de wagen 800 kilometer kunnen rijden. Lightyear zegt dat zijn nieuwe model door de zonnepanelen de helft minder CO2 uitstoot dan vergelijkbare auto's. Daarbij sparen kopers daarmee geld uit, zegt oprichter Lex Hoefsloot. "Opladen zal nog gemakkelijker, milieuvriendelijker en betaalbaarder zijn dan dat het al was."

De Lightyear 2 moet minder dan 40.000 euro kosten en daarmee een veel groter publiek aanspreken dan de Lightyear 0. Dat luxe eerste model kost meer dan 250.000 euro. Lightyear wil de 2, die net als zijn grotere broer voorzien is van zonnepanelen waarmee de auto zichzelf deels op kan laden, eind 2025 in productie nemen. Verschillende leasebedrijven en deelauto-aanbieders hebben al 21.000 stuks van het nieuwe model besteld.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws