Nieuws Actueel

Zwolse ondernemers komen toch met ijsbaan

Toch een ijsbaan voor de Zwollenaren dit jaar. Vanaf 20 november ligt er op het Rode Torenplein een grote ijsbaan met glazen wanden en een transparant dak, meldt de Stentor.

Van onze redactie 3 november 2016

Ijsbaan assen gemeenteraad nieuw

De baan ligt er tot eind januari en maakt onderdeel uit van het Winterfestival 'Winter in Zwolle'.

Vooroordeel

In eerste instantie zag organisator Sander Dol een ijsbaan niet zitten. Het zou te duur zijn, te weinig opleveren en niet origineel genoeg zijn. Hij is van gedachten veranderd. "Ik had een vooroordeel ten aanzien van een ijsbaan in een dichte tent. Maar ik ben een kijkje gaan nemen in Hengelo bij WinterWorld van ondernemer Freddy Scheffer en het zag er spectaculair uit. Ik hoorde in de wandelgangen ook dat dit voor Zwollenaren een echt wintergevoel oproept."

Anderhalve ton

De organisatie van het Winterfestival, waar onder meer de gemeente Zwolle en ondernemers zich in hebben verenigd, draagt 30.000 euro bij aan de ijsbaan. "Reken erop dat de totale kosten neerkomen op anderhalve ton, voor Scheffer en zijn organisatie." Het plan WinterWorld - met ijsbaan, kerstmarkt en grand café - van de Twentse ondernemer Scheffer moet zo'n 70.000 à 80.000 bezoekers trekken.

Het evenement Winter in Zwolle is bedoeld ter vervanging van het IJsbeeldenfestival, dat dit jaar van Zwolle naar Amsterdam verhuist.