Branded content

Willy Naessens Nederland: in tien jaar tijd toonaangevend in bedrijfshuisvesting

Aangeboden door Willy Naessens
Erik Koremans, Chief Sustainability & Commercial Officer (Willy Naessens NL) bij Magna Tyres in Waalwijk. Foto: Van Assendelft/Jeroen Appels Erik Koremans, Chief Sustainability & Commercial Officer (Willy Naessens NL) bij Magna Tyres in Waalwijk. Foto: Van Assendelft/Jeroen Appels
Erik Koremans, Chief Sustainability & Commercial Officer (Willy Naessens NL) bij Magna Tyres in Waalwijk. Foto: Van Assendelft/Jeroen Appels
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Willy Naessens Nederland is onderdeel van de Belgische Willy Naessens Group, die inmiddels al meer dan zestig jaar bestaat. Het bedrijf heeft internationale vestigingen in vijf landen, is actief in zes landen en heeft in totaal meer dan 2.850 medewerkers in dienst. De Nederlandse tak groeide in tien jaar tijd uit tot een bedrijf met 85 medewerkers, een omzet van 200 miljoen euro en gemiddeld dertig projecten per jaar.

De succesfactor? „Dat zijn er meerdere”, zegt Koremans. „Met ons eigen unieke prefab betonconcept bedenken en bouwen we slimme oplossingen voor bedrijfshuisvesting in de breedste zin van het woord. Van bioscopen en hotels tot sport- en recreatievoorzieningen, parkeergarages en logistieke centra.”

Verticale integratie

Een ander uniek kenmerk van Willy Naessens Nederland: wat belangrijk is, doen ze zelf. „Vanaf het eerste ontwerp tot en met de complete engineering, montage en transport: we hebben alles in eigen beheer”, legt Koremans uit. „Met deze verticale integratie kunnen we onze klanten plannings- en budgetzekerheid bieden. Dat is echt onderscheidend in de Nederlandse bouwsector.”

Lees verder onder de advertentie

Terugkijkend op tien jaar Willy Naessens Nederland, constateert Koremans een duidelijke verschuiving in de markt. Tien jaar geleden waren de marktomstandigheden totaal anders. „Als we nú tien jaar vooruit kijken, hebben we met heel andere uitdagingen te maken, zoals bijvoorbeeld netcongestie en stikstofproblematiek. We zullen moeten meebewegen met veranderende marktomstandigheden en blijven bouwen op een duurzame manier om ook de komende jaren succesvol te kunnen zijn.”

Meebewegen naar duurzaam bouwen

Het unieke bouwconcept The Circle is daar een mooi voorbeeld van. Met honderd demontabele betonelementen kan elk pand gebouwd én afgebroken worden. „De bouwstenen zijn losmaakbaar, terugneembaar - en daarmee herinzetbaar, en dus circulair. Zo dragen we mede bij aan een mindere belasting op het milieu.”

Maar ook de kern van het bedrijf, beton, wordt steeds duurzamer. „Doordat we zelf producent zijn van beton, kunnen we ook zelf aan de knoppen draaien om het milieuvriendelijker te krijgen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld andere bindmiddelen - wat leidt tot een CO2-reductie - en passen we secundaire materialen toe, zoals betongranulaten. We zijn niet afhankelijk van initiatieven in de markt. Hierdoor kunnen we meebewegen met de transitie naar een steeds duurzamer bouwconcept.”