Nieuws Brexit

Half miljard Brexitsteun beschikbaar voor ondernemers

Het kabinet stelt 500 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers, bijvoorbeeld vissers, die kampen met de nadelige gevolgen van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Het geld is afkomstig uit een potje dat de EU daarvoor beschikbaar heeft gesteld.

Van onze redactie 12 februari 2022

Protesten Brexit

Foto: ANP.

Lees ook: Britse premier Johnson over Brexit-ellende: ‘Niet mijn taak alle problemen op te lossen’

Groot-Brittannië verliet ruim twee jaar geleden de EU, en begin vorig jaar kwam een einde aan een overgangsperiode. Veel bedrijven moeten zich aanpassen aan nieuwe wet- en regelgeving om zaken te kunnen blijven doen in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Brexit-expert: Barstjes in het Boris-script?

Ondernemers kunnen een tegemoetkoming krijgen in sommige kosten die zij daarvoor hebben moeten maken. Daarnaast kunnen zij ondersteuning krijgen bij het aanboren van nieuwe markten. Voor al deze regelingen is bij elkaar 300 miljoen euro beschikbaar.

Brexit: 200 miljoen voor vissers

Voor vissers die direct getroffen zijn door Brexit heeft het kabinet 200 miljoen euro opzijgezet. Het grootste deel daarvan (155 miljoen euro) is bedoeld voor een stoppersregeling, maar er komt ook onder meer liquiditeitssteun voor vissers die hun bedrijf wel willen voortzetten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws