Nieuws Brexit

Go Brexit: eind april rechtstreekse Eurostar naar Londen

Treinreizigers kunnen vanaf 30 april rechtstreeks van Amsterdam naar Londen reizen, maken NS en Eurostar vandaag bekend. De rechtstreekse verbinding Rotterdam-Londen volgt enkele weken later op 18 mei.

Van onze redactie 4 februari 2020

Eurostar Londen

Sinds 2018 rijdt de hogesnelheidstrein al rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. In omgekeerde richting moeten reizigers nu nog overstappen in Brussel. De nieuwe verbinding, rechtstreeks in beide richtingen, biedt reizigers een moeiteloze reis tussen de twee Europese hoofdsteden en een overtuigende reden om voor de trein in plaats van het vliegtuig te kiezen.

De reistijd van centrum Amsterdam naar hartje Londen bedraagt ongeveer vier uur. Vanuit Rotterdam naar Londen is dat ongeveer drieënhalf uur.

Van drie naar vijf hogesnelheidstreinen

De ticketverkoop voor reizen vanuit Amsterdam en vanuit Rotterdam start op 11 februari met tickets vanaf 40 euro. Er zijn momenteel al drie rechtstreekse treinen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. De directe heenreis van Nederland naar Londen start met twee rechtstreekse treinen per dag, om te groeien naar een derde en vervolgens een vierde trein. In 2021 wil NS vijf hogesnelheidstreinen naar Londen.

,,De rechtstreekse verbinding maakt de treinreis naar Londen makkelijker en vooral sneller. Controles in Brussel zijn straks niet meer nodig, dat scheelt reizigers al snel een uur reistijd. Zo wordt de trein echt een volwaardig alternatief voor het vliegtuig,” stelt Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

'Bedrijven en toeristische sector laten floreren'

Haar collega in het Verenigd Koninkrijk, na Brexit geen onderdeel meer van de Europese Unie,
Grant Shapps, stelt: ,,We blijven investeren in moderne, efficiënte transportverbindingen met het continent, zodat onze bedrijven en toeristische sector kunnen floreren. De dagen dat passagiers vanuit Nederland in Brussel uit de trein moeten stappen om door de paspoortcontrole gaan, zijn binnenkort voorbij. We kijken uit naar de rechtstreekse hogesnelheidstreinen vanuit Amsterdam en daarbuiten.”

Tickets voor de directe reis van Nederland naar Londen zijn vanaf 11 februari te koop. Meer informatie en tickets via nsinternational.nl.