Nieuws Coronavirus

Belastingdienst: vandaag btw-aangifte doen; uitstel betaling mogelijk

Ondanks corona moet vandaag de btw-aangifte binnen zijn bij de Belastingdienst. In een persbericht roept de fiscus ondernemers op deze alsnog te doen. De aangiftes blijven achter ten opzichte van andere kwartalen. Pas na de aangifte is het mogelijk om uitstel van btw-betaling aan te vragen.

Van onze redactie 30 april 2020

Belastingdienst btw aangifte ondernemers corona

,,Wij realiseren ons dat de coronacrisis veel ondernemers hard raakt.”, licht Arno van Dongen, directeur MKB van de Belastingdienst toe. ,,Daarom biedt de Belastingdienst ondernemers die financiële problemen hebben ondersteuning aan de hand van tal van fiscale maatregelen. Maar het op tijd indienen van de aangifte hoort er, ook in deze bijzondere periode, toch gewoon bij.

Aangifte belasting blijft van belang

Ook wanneer ondernemers nauwelijks of geen omzet hebben gedraaid, is het doen van aangifte van belang. ,,Ondernemers die dat echt nodig hebben, kunnen alleen na het doen van aangifte onder andere drie maanden uitstel van de btw-betaling aanvragen”, legt Van Dongen uit.

De Belastingdienst ziet bij deze btw-kwartaalaangifte dat er minder btw-aangiftes zijn dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. De Belastingdienst benadrukt dat er een verschil bestaat tussen uitstel van de btw-betaling en voor het doen van aangifte. ,,Eerst moet er gewoon aangifte gedaan worden, waarna de naheffingsaanslag volgt. Pas dan kan er ook uitstel voor betaling aangevraagd worden”, verheldert Van Dongen.

Meer over de BTW aangifte en tips bij het indienen lees je hier.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.