Nieuws Coronavirus

Van de nood een deugd: beveiligers luchthaven nu ingezet bij zorginstellingen

Goed nieuws van de ondernemer die een week geleden nog werktijdverkorting voor 100 werknemers moest aanvragen omdat hij geen beveiligingspersoneel meer kon plaatsen op Schiphol! Al zijn mensen zijn weer betaald aan het werk, maar nu bij zorginstellingen.

Thomas Hendriks & Robbert Daalder 23 maart 2020

Hs 200321 coronabouwmarkten 02

Foto: Herman Stöver/De Gelderlander

,,Op achttien verschillende zorglocaties in het land zijn teams van twee sinds dit weekend weer aan de slag,” zegt directeur Martijn van ‘t Veer van LS Nederland. ,,Er is van alles te doen. Mensen mogen er wel of niet in, calamiteitroutes moeten worden vrijgehouden, er zijn extra werkplekken opgetuigd, die afgezonderd moeten blijven.”

Heel blij dat we er zijn

Zijn personeel is dolblij dat ze weer aan het werk kunnen. Op Schiphol was niets meer voor hen te doen. En de reacties op hun nieuwe werkplek (zorgprofessionals en bezoekers) zijn grotendeels positief. ,,Ze zijn heel blij dat wij er zijn. Natuurlijk zijn er mensen die boos zijn dat zij worden tegengehouden, maar met dat soort emoties kunnen mijn mensen prima omgaan. Ze zijn communicatief ijzersterk en hebben een lekker dikke olifantenhuid, die gebruiken ze normaal gesproken ook bij gestreste reizigers op Schiphol.”

"Met deze nieuwe opdracht drukken we gelukkig ook niemand uit de markt"

Martijn van 't Veer, LS Nederland

Van ’t Veer benadrukt dat hij met deze nieuwe opdracht het omzetverlies van de afgelopen tijd niet volledig kan goedmaken. Daarvoor blijft hij afhankelijk van het noodfonds. ,,Maar met deze nieuwe opdracht drukken we gelukkig ook niemand uit de markt. Tot voor kort werd dit beveiligingswerk nog niet gedaan.” Inmiddels hebben ook andere partijen bij LS Nederland aangeklopt om de mogelijkheid van een vorm van beveiliging en controle te onderzoeken. ,,Er is al contact met bouwmarkten en hotels, maar ook supermarkten krijgen vroeg of laat ook te maken met de behoefte aan controle op de gang van zaken. Zowel voor het eigen personeel als voor de klanten.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.