Nieuws Coronavirus

Tweede lockdown: Engeland sluit horeca en niet-essentiële winkels

Engeland gaat voor de tweede keer in lockdown. Vanaf donderdag moeten onder meer niet-essentiële winkels en horeca sluiten, maakte de Britse premier Boris Johnson zojuist bekend. De maatregelen gelden in ieder geval tot 2 december.

Van onze redactie 31 oktober 2020

Boris johnson brexit eu parlement

Alle niet-noodzakelijke winkels moeten dicht, In tegenstelling tot bij de lockdown van afgelopen voorjaar mogen onderwijsinstellingen, zoals scholen en universiteiten, echter wel openblijven. Ook de horeca, kappers en sportscholen moeten sluiten. Betaald voetbal in de Premier League gaat wel door.

Voor het Verenigd Koninkrijk zijn zaterdag bijna 22.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Daardoor is het aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie opgelopen tot boven de 1 miljoen. ,,Geen premier kan deze cijfers negeren", zei Johnson tijdens de persconferentie.

Lees ook: Lennard van Otterloo: 'Brexit en corona kruisen op het slechtst denkbare moment'

Extra podcast met Lennard van Otterloo

Een extra podcast uit de serie 'Onze Man in Londen', met Brexit-expert/ondernemer Lennard van Otterloo. Hij zal onder meer ingaan op de eerste reacties op de tweede lockdown, de economische afwegingen die Johnson gemaakt zal hebben en de effecten op Brexit en de onderhandelingen.

Brexit ingewikkeld? Onduidelijk? Wie de Brexit Nieuwsbrief van De Ondernemer leest, heeft overal antwoord op. Meld je nu aan!

Ontvang de wekelijkse ‘De Ondernemer Brexit Nieuwsbrief’ met het laatste nieuws, ondernemersverhalen en kansen en bedreigingen rondom de Brexit.