Nieuws Coronavirus

Na Won Yip ook Herman den Blijker voorstander landelijke mondkapjesplicht

,,Ik zie mensen dagelijks de regels overtreden. Een mondkapje is ook voor mijn mensen geen slecht idee". Herman den Blijker reageert op het besluit van collega-horecaondernemer Won Yip die per direct mondkapjes voor zijn personeel in Amsterdam verplicht stelde. Net als Yip is ook Den Blijker voorstander van een landelijke mondkapjesplicht.

Van onze redactie 1 augustus 2020

Herman den blijker ponton horeca corona

Herman den Blijker in de Rotterdamse haven voor zijn restaurant Goud in Rotterdam, waar hij een ponton heeft liggen om zijn terras tijdelijk te kunnen uitbreiden.

Mondkapjes in de Rotterdamse horeca; een van de meest bekende ondernemers uit de Maasstad vindt het 'zeker het overwegen waard'. Herman den Blijker: ,,Ik maak de laatste tijd dingen mee waarbij wij ons netjes aan de regels proberen te houden en je tegelijkertijd anderen elke regel ziet overtreden. Ik heb niet zoveel mensen als Won Yip voor me werken, maar als het helpt om iedereen bewuster te maken van de risico’s die er wel degelijk nog steeds zijn, is een mondkapje voor mijn tent geen slecht idee. Ook al heb ik er maar tien tot twaalf lopen.”

Lees ook: Mondkapjes dragen: hoe vertel ik dat mijn klanten?

Den Blijker: 'Regels voor iedereen gelijk'

Ook Den Blijker, die in de haven voor zijn restaurant Goud in Rotterdam een ponton (zie foto) heeft liggen om zijn terras tijdelijk te kunnen uitbreiden binnen de anderhalve meter maatregelen, noemt zich voorstander van afspraken over een landelijke mondkapjesplicht. ,,Al is het maar om de regels voor iedereen gelijk te trekken en misverstanden te voorkomen."

Won Yip: 'Per direct mondkapjes verplicht voor mijn personeel'

Ook collega-horecaondernemer Won Yip verwoordde datzelfde geluid dat onder meer ondernemers leeft: verwarring, onduidelijke communicatie. ,,De politiek in Den Haag zegt dat mondkapjes geen enkele zin hebben. Klaarblijkelijk heeft men nu meer tijd nodig om de toegevoegde waarde uit te zoeken. Maar straks is het uiteraard weer 'met de wetenschap van nu'."

Per vandaag (zie foto hieronder) draagt al zijn personeel verplicht een mondkapje. Lees hier de motivatie van Won Yip om mondkapjes voor zijn personeel verplicht te stellen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.