Nieuws Coronavirus

Hoestende werknemer of klant? Geen punt met dit scheidingsscherm

Scheidingsschermen waardoor je geen last hebt van je hoestende personeel of een bezoeker van je café. De door de crisis zwaar getroffen Alphense tentenbouwer Kontent Structures is, samen met twee bedrijven uit de Rijnmondregio, begonnen met de productie en verkoop hiervan.

Terence Garnier (AD) 25 april 2020

Scheidingsscherm op bureau

Johan Tjallinks (l) en Rick de Koning plaatsen het scheidingsscherm op het bureau van Arco Regtvoort. Foto: Arie Kievit

Met die schermen is de kans op besmetting met het coronavirus stukken kleiner. Sinds deze week kunnen dagelijks zo'n duizend op maat gemaakte schermen per dag worden geproduceerd.

,,We spelen in op de anderhalvemetermaatschappij van premier Rutte'', zegt Rick de Koning van het bedrijf Textiel Service Rijnmond uit Hoogvliet, de bedenker van de hoogwaardige scheidingsschermen van aluminium en een speciaal soort zeil, in het AD. Hij hoorde van een tankbouwer, één van zijn klanten, dat deze z'n personeel weer aan het werk wil helpen. Alleen is dat lastig vanwege de coronamaatregelen. Het bracht De Koning op het idee van safety-screens, makkelijk schoon te maken veiligheidsschermen voor binnen en buiten. Ze zijn volgens De Koning een uitkomst.

Omgebouwd

De fabriek van Kontent Structures in Alphen is omgebouwd tot een productiehal. Normaal gesproken moet dat bedrijf het hebben van evenementen. Zo bouwt het bedrijf de tenten voor de kerstshow van Helemaal Top in Zwammerdam, de accommodatie van de Goudse ijsbaan, de tenten voor de grote motorshow van Goedhart Motoren, maar ook de tenten van het grote Belgische festival Rock Werchter. Door corona zag het bedrijf de markt instorten. ,,De hele sector is platgevallen. Daar stonden we dan, met 50 man personeel'', zegt Arno Regtvoort van Kontent Structures.

''Vorige week woensdag hadden we dat idee, nu zijn we al begonnen. Niet lullen maar poetsen dus''

Rick de Koning, Textiel Service Rijnmond

De loods van Voorne-Putten Verhuur & Events in Hellevoetsluis is omgetoverd in een distributiecentrum en Textiel Service Rijnmond zorgt voor de marketing en verkoop. Hierdoor kunnen honderd medewerkers van de drie bedrijven, die nu thuis zitten, weer aan de slag. Vanaf morgen gaan ze volop schermen produceren en verkopen. ,,We kunnen ze binnen een week leveren'', aldus De Koning. Hij zegt dat dit initiatief 'echt op z'n Rotterdams' is gegaan. ,,Vorige week woensdag hadden we dat idee, nu zijn we al begonnen. Niet lullen maar poetsen dus.''

Johan Tjallinks van Voorne-Putten Verhuur is dolblij, omdat hij door de coronacrisis zijn markt volledig zag wegvallen; alle evenementen, festivals en feesten werden geannuleerd en daardoor hoeft hij geen feestterreinen en -tenten meer op te bouwen.

Nu is er weer volop werk, verwacht het trio. En niet alleen voor hun personeel maar voor veel meer mensen. De drie hebben zzp'ers gevraagd als dealers van de schermen te fungeren. Als ze wederverkoper worden, dan mogen ze een kwart van de omzet houden. Al 25 zelfstandigen hebben zich aangemeld, vertelt De Koning. Hij verwacht dat hun aantal de komende dagen flink zal toenemen.

Lees ook: Branchevereniging CLC-Vecta: 'Beurs of congres kan in deze 1,5 meter-samenleving'

Formaten

Er worden in hoofdzaak vier formaten schermen gemaakt: één van 70 bij 80 centimeter 'voor op je bureau zodat je geen last hebt van je buurman', eentje van 140 bij 80 centimeter 'voor als er iemand tegenover je zit', 120 bij 60 als scheiding in de horeca en 140 bij 200 op terrassen, al zullen die voorlopig in de lade moeten blijven liggen.

De prijzen variëren van 170 tot 400 euro. Kleuren, opdrukken, speciale beugels, alles kan volgens De Koning. Hij heeft geen octrooi aangevraagd op het product, omdat hij verwacht dat ook andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. ,,Wij denken dat ons product een oplossing is voor velen, want de anderhalvemetermaatschappij zal nog wel een hele tijd duren.'' Regtvoort: ,,De eerste honderd frames zijn al besteld."

Lees ook: Lokale ondernemers Delft bundelen krachten: 'Bouwen aan een gunfactor'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.