Nieuws Coronavirus

Horeca Nederland na persconferentie-Rutte: 'We hadden op iets beters gehoopt'

De horeca stelt na de mogelijke laatste corona-persconferentie van premier Rutte, niet geholpen te zijn met de volgens hun ‘theoretische versoepelingen’ van de coronabeperkingen. Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We hadden op iets beters gehoopt.”

Van onze redactie 25 juni 2020

Horeca bar mondkapjes corona

Het loslaten van het maximumaantal gasten, met de anderhalve meter afstand in ogenschouw genomen, is voor een aantal grote hotels en restaurants en voor conferentieoorden een verbetering. Maar de kleinere zaken schieten met de aanpassingen niet zo veel op, zegt Dirk Beljaarts.

Beljaarts legt uit dat kleinere zaken als cafés en restaurants nu al vaak niet aan de dertig gasten komen. De verhoging van het aantal toegestane bezoekers, met de anderhalve meter-regel, betekent geen verbetering van de huidige situatie.

Terrassen: tafels wel dichter bij elkaar, bezoekers niet

De KHN-directeur wijst onder meer op de restricties op terrassen die zijn gebleven, ondanks de plaatsing van kuchschermen. Tafels mogen daardoor wel dichter bij elkaar, maar een groep bezoekers moet nog altijd op afstand blijven van elkaar. Hij snapt ook niet wat het verschil is met personen die bijvoorbeeld wel met zijn vieren in een auto mogen zitten.

'Van anderhalve meter naar gezonde afstand'

Beljaarts krijgt met zijn kijk op de anderhalve meter-maatregel support van ONL-voorzitter Hans Biesheuvel. Hij zet met zijn ondernemersorganisatie in op het afschaffen van de anderhalve meter-regel en die te vervangen door 'gezonde afstand'-afspraken. ,,Dat is de lobby die we met ONL nu voeren in Den Haag, en waar een deel van het kabinet zeker oren naar heeft. We hopen dat we nog deze zomer die slag kunnen maken."

In de podcast - hieronder te beluisteren - vertelt Biesheuvel daar meer over.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.