Nieuws Coronavirus

Jacco Vonhof: 'Koningshuis steekt ondernemers hart onder de riem'

‘Alle ondernemers een hart onder de riem steken.’ Dat was de bedoeling van een wel heel bijzonder telefoontje dat Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, vanmorgen ontving vanaf Paleis Huis ten Bosch.

Van onze redactie 20 maart 2020

Maxima willem alexander koningshuis mkb corona

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima eerder deze maand in Indonesië. Foto ANP/Frank van Beek

Koningin Máxima belde de MKB-Nederland-voorzitter persoonlijk om haar warme belangstelling te tonen voor al die leden en alle aangesloten branches die nu zulke zware tijden doormaken, een aantal sectoren in het bijzonder. Ook werd stilgestaan bij de mogelijkheden om deze heftige periode te kunnen overbruggen.

Uitstekende samenwerking kabinet

Vonhof: ,,Met haar belletje wilde de Koningin alle ondernemers succes wensen in deze turbulente en onzekere tijd. Ik heb haar verteld dat het mooi is om te zien hoe ondernemers elkaar helpen. Je ziet de mooiste initiatieven opbloeien in het land. Ook de samenwerking van de sociale partners met het kabinet is uitstekend. Er ligt een goed pakket aan maatregelen dat echt ruggensteun en vertrouwen geeft.”

''We hebben allemaal hetzelfde belang; behoud van werk en bedrijvigheid''

Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland

Kalmte bewaren

In zijn gesprek beloofde Vonhof de koningin om haar steun aan alle ondernemers van Nederland door te geven. ,,Ik roep verder iedereen op om de kalmte te bewaren. Een miljardenpakket zoals nu uit de grond wordt gestampt kost tijd. Maar heb vertrouwen en samen helpen we elkaar door deze crisis om er straks sterker uit te komen. Van zzp-ondernemer tot oproepkracht tot onderaannemer tot vakbond tot ondernemersorganisatie; we moeten het samen doen en samen voor elkaar zorgen. We hebben allemaal hetzelfde belang; behoud van werk en bedrijvigheid,” aldus de voorzitter.

Lees ook: Dit is het nieuwe noodpakket voor mkb- en zzp-ondernemers

Warme belangstelling ondernemerschap

De koningin heeft al jaren een warme belangstelling voor ondernemerschap en het mkb. Zo is ze lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap dat is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het Comité heeft een onafhankelijke rol in het monitoren, onderzoeken en duiden van trends en ontwikkelingen voor het midden- en kleinbedrijf. Het brengt hierover jaarlijks verslag uit, in het Jaarbericht Staat van het MKB. Daarnaast werkt het Comité onder meer aan versterking van het ondernemerschapsonderwijs.

Lees ook: MKB-Nederland over steunpakket: 'Dit zijn goede aanvullende stappen'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.