Nieuws Coronavirus

Kantoor coronaproof maken hoeft geen kostbare zaak te zijn

Dat thuiswerken door de coronacrisis 'skyhigh' is gegaan, merken ze bij Office Centre aan allerlei nieuwe besteltoppers. Routers, monitoren en bureaustoelen zijn niet aan te slepen. Nu sommige kantoren weer vollopen, verandert de bestellijst opnieuw. ,,Nog nooit hebben we zoveel handzeep verkocht".

Van onze redactie 3 juni 2020

15 meter experience centre 1

Wie meer wil weten over de anderhalve meteroplossingen kan terecht op de website van de jarige leverancier van kantooroplossingen.

Het moment van de persconferentie waarin premier Rutte Nederland op slot gooide, was voor de meeste bedrijven in Nederland het moment om als de wiedeweerga het thuiswerken te organiseren. Dat leverde problemen op. ,,Een week thuis achter je laptop zitten op een krukje is niet erg goed voor je rug. Dat zagen wij terug in het aantal verkochte bureaustoelen", zegt Richard Houppermans, algemeen directeur van Office Centre.

Lossere lockdown

Nu we dankzij de lossere lockdown weer meer richting kantoor gaan, ziet Office Centre de bestellijst andermaal veranderen, nu met items die eerder amper voorkwamen. ,,Neem bijvoorbeeld de groeiende vraag naar schermen om werkplek of vergaderruimte coronaproof te maken. En signing: stickers of bordjes om looprichtingen aan te geven, duidelijk te maken waar je wel of niet kunt zitten. Wij hebben oplossingen om de anderhalve meter-economie op een verantwoorde manier vorm te geven", zegt Bertil Eijbersen, manager Services & New Business bij de leverancier van kantooroplossingen.

In het jaar dat het oer-Hollandse Office Centre 30 jaar bestaat, waarvan de laatste twee jaar geheel op eigen titel, vindt het bedrijf zichzelf opnieuw uit. ,,Sinds wij onszelf hebben losgeweekt van multinationals en investeringsmaatschappijen, richten wij ons nadrukkelijk op de lokale markt, van kleine zelfstandigen tot lokale overheden. Wij weten wat er speelt bij onze klanten en kunnen daar snel op inspringen met onze kennis van zaken en producten. Juist nu", vertelt Houppermans. Hij vervolgt: ,,Neem bijvoorbeeld mondkapjes. Of plexiglas. Dat is amper nog te krijgen door de hoge vraag. Daarom hebben wij alternatieven in huis, eco-varianten zelfs, gemaakt van karton. En dan die handzeep. Daar zit zeventig procent alcohol in, maar die versie willen ze bijvoorbeeld niet op scholen. Daar hebben wij andere varianten voor. Zo denken wij mee met onze klanten."

Coronaproof kantoor

Omdat al dit nieuwe materiaal niet heel erg bekend is, heeft de onderneming een experience-centre ingericht in de vestiging in Nieuwegein. ,,Hier hebben we een anderhalve meter-kantooromgeving nagebouwd volgens onze inzichten. Hier kunnen klanten ideeën opdoen over hun inrichting en de look and feel van producten vaststellen. Dat gaat online wat moeilijk. Maar je ziet hier dat je relatief eenvoudig een coronaproof kantoor kunt creëren", zegt Eijbersen tot slot.

Wie meer wil weten over de anderhalve meteroplossingen kan terecht op de website van de jarige leverancier van kantooroplossingen.