Nieuws Coronavirus

Dit is er gewijzigd in het protocol voor de horeca

Als de horeca op 1 juni weer opent, mogen twee mensen binnen anderhalve meter van elkaar aan tafel zitten, ook als ze niet één huishouden vormen. Onder meer dit blijkt uit het gewijzigde protocol van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Bron: KHN 23 mei 2020

Personeel horeca tekort cbs

Voor horeca is het belangrijk te weten is dat het protocol de hoofdlijnen bevat, verduidelijkt KHN. 'Ons advies is om hiernaast voor eigen bedrijf of keten een eigen handboek te maken om daar de bedrijfsspecifieke, keten- of merkspecifieke of locatiespecifieke maatregelen in vast te leggen'. Het protocol is bovendien een richtlijn, gebaseerd op informatie welke bij KHN nu bekend is.

In de loop van de komende week zal KHN voor haar leden een toolbox aan hulpmiddelen beschikbaar stellen, bestaande uit onder andere downloads, checklists en infographics; hulpmiddelen die helpen om de basisregels aan gasten en medewerkers te communiceren.

Lees ook: 'De Versoepeling': VNO-NCW en MKB-Nederland positief maar 'meer was mogelijk'

Belangrijke verschillen ten opzichte van het protocol dat KHN eerder naar buiten heeft gebracht:

  • Er mogen twee mensen aan een tafel binnen 1,5 meter van elkaar zitten, of een gemeenschappelijke huishouding die uit meer personen bestaat. In het eerste protocol was KHN nog uit gegaan van vier personen. Het kabinet wilde eigenlijk overal de 1,5 meter regel zonder uitzonderingen. Dankzij een intensieve lobby van KHN is het eindresultaat nu twee personen of een grotere gemeenschappelijke huishouding;
  • Er komt een onderzoek om te testen of een schot kan helpen om verspreiding van het virus tegen te houden. Als dat goed werkt dan zouden schotten straks gebruikt kunnen worden op die plekken waar anderhalve meter moeilijk te realiseren is. Nu kan KHN dat niet met zekerheid zeggen en is het ook niet in het protocol opgenomen.

Download HIER het Protocol Heropening Horeca van Koninklijke Horeca Nederland.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.