Nieuws Coronavirus

Te klein terras? Deze ondernemers breiden uit op water

De coronacrisis dwingt horecaondernemers om steeds creatiever te worden. Ze moeten het doen met minder zitplaatsen en kunnen dus maar een beperkt aantal gasten ontvangen. Maar daar bedachten Onno Zwart en Chris Faassen van restaurant Broadway aan de Utrechtse Oudegracht een creatieve oplossing voor.

Femke van Rooijen 24 juni 2020

Broadway restaurant terras water corona

Sinds dinsdag ligt er een ponton in het water voor het restaurant, die de komende vier maanden zal dienen als terras, zo schrijft het AD. ,,Corona heeft ook ons flink geraakt. Door de pontons hebben we nu twintig extra plaatsen, voor ons een enorme steun.”

Van alles probeerden Zwart en Faassen de afgelopen maanden om het restaurant draaiende te houden. Van ruimere openingstijden tot het bezorgen van gerechten. ,,We zijn een gezond bedrijf dus we hielden de moed erin, maar geen enkel plan zorgde voor voldoende inkomsten”, vertelt Zwart. Het ponton moet een uitkomst bieden. ,,Ga maar na: negentig dagen lang hebben we twintig extra plaatsen. We zijn hier erg mee geholpen.”

Vergunning

In het kader van ‘nooit geschoten is altijd mis’ vroegen de ondernemers een vergunning aan bij de gemeente. ,,We gingen er eigenlijk vanuit dat het niet zo mogen, maar het bleek een schot in de roos”, aldus Zwart. Na vijf weken wachten kreeg het restaurant toestemming voor het ponton.

Het idee ontstond lang voor uitbraak van het coronavirus. ,,Tijdens werkzaamheden aan de straat lag er wekenlang een enorme dekschuit voor ons restaurant. Iets waar we toen helemaal niet blij mee waren, maar nu bracht het ons op het idee voor het ponton.”

Dinsdagochtend ging het gevaarte bij het Paardenveld het water in en enkele uren later lag hij al voor het restaurant. ,,We zijn nog bezig met het inrichten van het terras, maar aan het einde van de middag kunnen we er al gasten ontvangen voor een hapje en een drankje.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.