Nieuws Coronavirus

'Tot 90 procent loonkosten thuiszittende werknemer wordt vergoed'

Bedrijven die in de problemen komen door het coronavirus kunnen 90 procent van de loonkosten voor hun werknemers vergoed krijgen. De bestaande regeling voor werktijdverkorting wordt uitgebreid. Dat bevestigen Haagse ingewijden na berichtgeving door NOS en RTL Nieuws.

ANP / Lennard van Otterloo | Foto: ANP 17 maart 2020

Corona kabinet loon maatregelen

Ministers Schouten, De Jonge en Koolmees verlaten het ministerie van Veiligheid en Justitie na eerder crisisoverleg. Foto: ANP

Het kabinet presenteert vanavond een steunpakket voor ondernemers die in zwaar weer komen door de pandemie. Verwacht wordt dat het kabinet flink investeert om bedrijven te helpen.

Momenteel krijgen bedrijven maximaal 75 procent van het loon aangevuld voor de uren die werknemers minder werken. Inmiddels hebben zo'n 50.000 bedrijven die een behoorlijk deel van hun omzet mislopen door de coronaproblemen, werktijdverkorting aangevraagd.

Lees ook: Wat ondernemers-voorman Biesheuvel van toespraak Rutte vindt

Sommige sectoren, zoals de horeca en de luchtvaart, worden hard geraakt door de gevolgen van het virus. Door een groter deel van het loon aan te vullen, hoopt het kabinet te voorkomen dat veel mensen op straat komen te staan.

Ook zelfstandigen zonder personeel (zzp-ondernemers) krijgen sneller bijzondere bijstand. Nu moeten ze soms maanden wachten.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.