Nieuws Coronavirus

McDonald's hangt handwasautomaten op om coronavirus buiten deur te houden

Vette handen van de burgers, patat en mayonaise van McDonald’s? Dan was je ze. Bij alle Nederlandse filialen van de Amerikaanse fastfoodgigant kan dat nu extra hygiënisch dankzij handreinigingsapparaten die het gevreesde coronavirus tegen moeten gaan.

De Ondernemer 4 maart 2020

Laatste update: 4 maart 2020 14:30

Mcdonalds corona zeep virus

Foto: Unsplash

De eerste vestigingen zijn afgelopen vrijdag al voorzien van de coronavirus-killing dispensers, maandag was de schone handen-operatie compleet: alle restaurants tellen nu meerdere apparaten die te vinden zijn bij toiletten, kassa en entree. De dispensers zijn voorzien van een sensor. De desinfecterende schuim verschijnt zodra gasten hun handen eronder houden.

''Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de dispensers''

Eunice Koekkoek, McDonald’s-woordvoerder

Vestigingen hebben opdracht gekregen om deuren, tafels en pinautomaten vaker te reinigen. McDonald’s-woordvoerder Eunice Koekkoek op het platform Snackkoerier: ,,Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de dispensers’’

Aanwijzingen RIVM

Koekkoek benadrukt op de site dat hygiëne- en voedselveiligheidsprocedures voor medewerkers die eten bereiden al zeer adequaat zijn en aanpassingen dus onnodig. Ook volgt de keten de algemene aanwijzingen van het RIVM om verspreiding van het virus te beperken.

McDonald’s is niet het enige bedrijf dat werknemers en gasten voorziet van onder meer desinfecterende zeep en advies om het coronavirus buiten de deur te houden. Hele kantoren, fabrieken, winkels en andere werkplaatsen zijn inmiddels voorzien van corona-werende producten en regeltjes.

Lees ook: Dit is Marco Corona. En hij heeft een bouwbedrijf met zijn achternaam

Limiet op hoeveelheid zeep en desinfecterende gels

Onlinesupermarkt Picnic stelde recent een limiet in op de hoeveelheid zeep, desinfecterende gels en tissues die een klant kan bestellen. Dat moet voorkomen dat een kleine groep mensen alle producten opkoopt, aldus medeoprichter Michiel Muller. De klanten kunnen afhankelijk van het product maximaal één of twee stuks bestellen.

Lees ook: Ondernemer Berry Appelo verkoopt mondkapjes maar weigert te stunten met prijzen

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.