Video Coronavirus

Noodverordening Zeeland: winkels, horeca sluiten deuren

Ze hoorden mensen hoesten, kuchen, de woorden 'corona' en 'virus' vielen in eigenlijk alle gesprekken. Voor ondernemers in Zeeland, waaronder Sandra Albregtse van Hart van Sluis, was het een merkwaardige, verrassend drukke zaterdag, met vooral veel Belgen. Zij trokken de grens over omdat in België alles dicht is vanwege het coronavirus. In vergelijking met de rest van ons land gaf dat een merkwaardig beeld: restaurants en terrassen in Zeeland waren vol. Vandaag is echter alles gesloten. ,,Iedereen is welkom, maar dit is onverstandig. Omzet? Ja, maar niet ten koste van alles", stelt Albregste.

Van onze redactie 15 maart 2020

Laatste update: 15 maart 2020 11:59

Noodverordening Zeeland, parkeerplaatsen in Sluis, Cadzand-Bad en Breskens dicht

Alle parkeerterreinen in Sluis, Cadzand-Bad en Breskens zijn vandaag gesloten. Dat hebben de Veiligheidsregio Zeeland en de gemeente Sluis besloten om de toestroom van Belgen te stoppen. Ook is er een noodverordening voor heel Zeeland aangekondigd, waardoor bijeenkomsten met meer dan honderd personen officieel verboden zijn.

Vandaag/zondag zijn ook de winkels en restaurants in Sluis gesloten. Dat heeft de Middenstands Vereniging Sluis vanochtend besloten. 'We rekenen op saamhorigheid', schrijft de vereniging in een persbericht.

Lees ook: Horeca luidt noodklok: ‘Onze branche staat in brand’

Veiligheidsregio: geldboetes mogelijk

Zo'n noodverordening betekent dat er handhavend opgetreden kan worden. 'Het is nu strafbaar en er kan een geldboete worden opgelegd', meldt de Veiligheidsregio. De maatregel geldt tot en met 31 maart en geldt ook voor publieke locaties als horecabedrijven, concertzalen, musea, theater, sportclubs en sportwedstrijden.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.