Nieuws Coronavirus

Helpt Popup Venue ondernemers evenementenbranche uit de brand?

Door het coronavirus staan veel ondernemers, zeker ook die in de evenementenbranche, voor grote uitdagingen. Deze uitdagingen bieden ook kansen. Een groep ervaren ondernemers uit de evenementenbranche heeft die kans benut en de 'Popup Venue' ontwikkeld.

Van onze redactie 15 juni 2020

Popup events corona gasten

Door de wijze van ontwerp is de Popup Venue in te zetten voor diverse doeleinden. Foto's: Chris Korsten

De Popup Venue is een kant en klare mobiele evenementenlocatie die multifunctioneel kan worden ingezet. De opbouw, aankleding en inrichting is zo uitgewerkt dat de Popup Venue volledig voldoet aan de eisen die het RIVM stelt bij het ontvangen van het maximaal toegestane aantal van dertig bezoekers. Wanneer het aantal bezoekers mag worden uitgebreid kan de de mobiele evenementenlocatie worden opgeschaald. Door de innovatieve samenstelling blijft de mobiele locatie ook dan voldoen aan de geldende RIVM-eisen. Daarnaast beschikt elke unit over een corona-coördinator die extra toeziet op naleving van de regels.

Van bedrijfspresentatie tot hybride evenement

Door de wijze van ontwerp is de Popup Venue in te zetten voor diverse doeleinden. Zo kunnen ondernemers toch hun netwerkbijeenkomsten en (product)presentaties geven. In combinatie met de mobiele webstudio leent de mobiele evenementenlocatie zich ook voor hybride evenementen, waarbij een deel online en offline kan plaatsvinden.

Lees ook: Thijs van der Zande: Dit wordt het nieuwe normaal in de eventbranche

De Popup Venue is ook in te zetten als Popup Skybox. Zo kunnen bedrijven die normaal gesproken een skybox of business-unit huren toch hun relaties ontvangen wanneer de competitie zonder publiek moet worden gestart.

Werkgelegenheid voor de hele sector

,,Inmiddels zien wij dat steeds meer artiesten en entertainers werken aan coronaproof varianten van hun acts. Doordat de Popup Venue compleet, dus inclusief entertainment en artiesten wordt verhuurd draagt het bij aan het herstellen van de werkgelegenheid van de professionals in de evenementensector. Dit temeer omdat voor de Popup Venues uiteraard ook personeel voor opbouw, afbouw, techniek en catering nodig is'', aldus het persbericht.

,,We verwachten een belangrijke stap te zetten naar een coronaproof entertainmentsector, waarbij ook de werkgelegenheid weer toe zal nemen.''

''We dragen zorg voor álle randvoorwaarden als het gaat om het organiseren van events, met inbegrip van bedrijfspresentaties''

Robert Koes, bedenker en projectmanager

PSV tegen FC Groningen

,,We dragen zorg voor álle randvoorwaarden als het gaat om het organiseren van events, met inbegrip van bedrijfspresentaties. Denk aan het transport van de pop-up venue, de op- en afbouw die overigens niet veel tijd in beslag nemen, en de techniek en de aankleding", vertelt bedenker en projectmanager Robert Kroes aan het AD.

Het geheel kan zelfs dienst doen als skybox bij sportwedstrijden. ,,Stel je voor: PSV speelt thuis tegen FC Groningen. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat dit concept gelanceerd wordt in Groningen, waar het dienst kan doen als een veredelde 'Snack Tribune'. Een interessant gegeven is dat we van FOX Sports de uitzendrechten hebben bemachtigd. Hoe mooi is het om dan ter plekke ook nog te beschikken over een levensechte commentator."

Lees ook: Startup Xplane komt met VR-alternatief voor afgelaste evenementen

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.