Nieuws Coronavirus

Niet naar de sportschool? Deze ondernemer brengt de gym bij je thuis

Vanwege corona thuiswerken en niet naar kantoor kunnen is één ding, niet kunnen sporten is voor menigeen een heel ander verhaal. Ondernemer en trainer Dirk Jansens uit Breda stelt zijn Mobile Gym gratis ter beschikking.

Martijn Schraven (AD) 23 maart 2020

Buiten gym corona sport

Dirk Jansens tover een aanhangwagen om tot een complete buitengym. Foto: Jan Stads

'You can have results or excuses, not both', staat er op een houten fitnessbox. Excuses om niet te sporten zijn in deze tijd snel gevonden, terwijl het juist nu zo belangrijk is om fit te blijven. De mobiele gym van Dirk Jansens bestaat uit een gesloten aanhangwagen, met daarin een keur aan gewichten en hulpmiddelen. Aan de wagen zelf zijn wat steunpunten bevestigd.

Het is een prototype, zo vertelt Jansens aan het AD. ,,Ik ben personal trainer van beroep. Onder mijn klanten bevinden zich mensen uit de paardensport. Hele sportief en heel actief, maar zij willen de stal niet uit." Dit gegeven zette de Bredanaar aan het denken. ,,Als zij niet naar de sportschool willen komen, kom ik wel met de sportschool naar hen toe", besloot Jansens. ,,Van daaruit ben ik gaan bedenken wat er allemaal mogelijk is en samen met een lasser ben ik aan de slag gegaan."

''Mijn plan is om de mobiele gym uiteindelijk in de toekomst in productie te nemen en aan te bieden aan bedrijven, sportclubs en verenigingen''

Dirk Jansens, ondernemer en trainer

Dumbels en fitnessmatten

Nadat Jansens de aanhangwagen voor een demonstratie los heeft gekoppeld en stevig op de grond heeft gezet, begint hij de kar uit te laden. Een stellage met een klimtouw wordt aan de voorkant bevestigd, aan de achterkant komt een stelling die dienst kan doen als houder voor gewichten om het squaten te verzwaren, maar ook als crossfit rek. Twee lange touwen op de grond voor de battle rope oefeningen en diverse dumbels, fitnessmatten en diverse andere attributen komen tevoorschijn.

Een speakertje met muziek zorgt voor de finishing touch. ,,Mijn plan is om de mobiele gym uiteindelijk in de toekomst in productie te nemen en aan te bieden aan bedrijven, sportclubs en verenigingen", laat de trainer weten. ,,Maar vanwege de coronacrisis heb ik besloten om hem nu al te delen. Ik zie zoveel mensen spontaan iets voor een ander doen, dat ik zelf besloot ook mijn steentje bij te willen dragen."

Lees ook: Marc Lammers: vitaliteit, innovatie, juist nu

Anderhalve meter afstand

Jansens komt de gym gratis voorrijden, maar zal daarbij nu geen verdere geen persoonlijke ondersteuning geven. ,,Dat kan niet, in verband met de anderhalve meter afstand die ik in acht wil houden. Ik kom 'm brengen en mensen kunnen drie kwartier lekker bezig zijn.

Als ik er helemaal voor naar de andere kant van Breda moet rijden, zou een kleine vergoeding voor de benzine leuk zijn, maar veder ben ik al blij als mensen me achteraf even feedback willen geven en als ze hun ervaring even op social media plaatsen. Dat zou ik leuk vinden." Mensen die op hun eigen parkeerplaats of in de achtertuin aan de slag willen, kunnen hier een kijkje nemen.

Lees ook: Van de nood een deugd: beveiligers luchthaven nu ingezet bij zorginstellingen

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.