Nieuws Coronavirus

Studenten-startup helpt eeuwenoud bedrijf met corona-sneltest

Het in staalkabels gespecialiseerde bedrijf Hendrik Veder Group groeit flink, ondanks de coronacrisis. Om ervoor te zorgen dat de kabelexperts van het bedrijf optimaal inzetbaar zijn, start het bedrijf een samenwerking met een deze zomer gelanceerde startup: Hietink Medical Solutions. Deze medische studenten zorgen ervoor dat het personeel van Hendrik Veder tijdig getest worden, zodat ze op de eigen productielocaties en over de hele wereld inzetbaar zijn.

Van onze redactie 3 november 2020

Corona sneltest hietink

Eduard Hietink, een van de oprichters Hietink Medical Solutions: ,,We willen een oplossing bieden voor de lage corona-testcapaciteit in Nederland. Daarvoor hebben we een team van medische studenten in verschillende steden verzameld, die in staat zijn om covid-sneltesten af te nemen. Zo zie je binnen een kwartier of je besmet bent of niet. Deze medische studenten zijn uiteraard opgeleid om deze testen af te nemen.”

Voorkomen van onnodige vertraging

Hietink, die de startup samen met zijn nichtje en jongere broer runt, is blij met de samenwerking met Hendrik Veder Group: ,,We hopen met deze corona-sneltests te voorkomen dat projecten onnodige vertraging oplopen. En het is ook gewoon heel erg cool dat we als zo’n jonge startup, met misschien wel een van de oudste bedrijven van Nederland mogen samenwerken. Zo spelen we allebei flexibel en snel in op de veranderende omstandigheden.”

''Onze kabelexperts worden over de hele wereld ingezet voor onder meer maritieme en offshore-projecten. Het is dan ook belangrijk dat zij snel en adequaat getest kunnen worden''

Egbert Vennik, ceo Hendrik Veder Group

Behoefte aan corona-sneltests

Egbert Vennik, ceo van Hendrik Veder Group: ,,We zijn een internationaal bedrijf op het gebied van kabelbeheer. Onze productielocaties draaien op volle toeren, zodat we onze klanten kunnen blijven servicen. Onze kabelexperts worden over de hele wereld ingezet voor onder meer maritieme en offshore-projecten. Het is dan ook belangrijk dat zij snel en adequaat getest kunnen worden, zodat een ad-hoc project op een mega-schip of platform geen vertraging oploopt. In het jonge en ambitieuze team van Hietink Medical Solutions hebben we een geschikte en ambitieuze partner gevonden voor deze sneltests.”

Lees ook: Deze ondernemers werden coronatester

Sinds 1545

Hendrik Veder Group is een verzameling van bedrijven, waaronder Touwfabriek G. Van der Lee valt. Dit bedrijf was tot 2013 het oudste familiebedrijf van Nederland en is opgericht in 1545. Hendrik Veder ontwikkelt zich van sec een leverancier van kabels- en hijsmiddelen tot een bedrijf dat de maritieme en offshore wil helpen verduurzamen, door kabels vaker in te laten zetten.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.