Nieuws Horeca

Actie met 100 maaltijden per week bewijst ondernemingsdrang bij Brunotti Beachclub

Je bent een held als je online bestelt. Romana van de Flier moet lachen als ze de omschrijving van haar eigen horeca-actie aanhoort. Toch is het wel de inhoud van de boodschap die ze met Brunotti Beachclub de wereld instuurt. De horecaonderneming uit het Zuid-Hollandse dorp Oostvoorne verkeert in zwaar weer en probeert de pijn wat te verlichten met de actie ‘100 maaltijden per week’. ,,Sommige ondernemers hebben al een streep door 2020 gezet, maar dat kan ik gewoon niet. Daarom doen we er nog steeds alles aan om onze maaltijden te verkopen.”

(bron: Belastingdienst) 8 december 2020

Romana flier brunotti beachclub bezorging

Net zoals de rest van het personeel van Brunotti Beachclub brengt ook Romana van de Flier de maaltijden rond. Foto Brunotti Beachclub

Brunotti Beachclub bezorgt iedere week van woensdag tot en met zondag maaltijden aan huis. Om de winter nog enigszins van wat kleur op de wangen te voorzien, mikken Van de Flier en haar collega’s iedere week op honderd bestellingen. ,,’Een held als je online bestelt’, haha! Het klinkt inderdaad een beetje fout, maar het klopt wel. Wij zoeken iedere week honderd helden die ons met hun online bestelling een beetje helpen. Eén van hen wordt beloond met een cadeaubon.”

Overkill aan eetgelegenheden met maaltijdbezorging

,,Hoe het tot nu toe met de actie gaat?”, herhaalt Van de Flier de vraag. ,,Mwoah. We zijn nu ruim twee weken onderweg en het valt wat tegen. Dat heeft niet zozeer met de actie zelf te maken. Mensen zien het gewoon niet. Er is momenteel een overkill aan eetgelegenheden met maaltijdbezorging en iedereen wil dat uiten. Social media staat er vol mee. En Black Friday komt dan ook niet echt op een lekker moment. Het is ontzettend lastig om de juiste kanalen voor zo’n actie te vinden.”

"Ik hoor het premier Rutte tijdens de aanstaande persconferentie al zeggen: ‘Het is spijtig om mede te moeten delen dat de horeca voorlopig dicht blijft'"

Romana van de Flier, Brunotti Beachclub

De Rotterdamse geeft aan dat de beklemmede situatie in de horeca haar soms weleens ontmoedigt. Helemaal omdat de Brunotti Beachclub van eigenaren Norbert Kramer, Jasper Dijkman en Aad van den Berg een bijzondere zomer voor de boeg had. In de horeca moet je eerst drie jaar investeren en daarna kun je winst gaan maken. We hebben er drie jaar opzitten. Afgelopen zomer zou het dus gaan gebeuren voor ons."

Buikpijn na tweede sluiting van de horeca

Bij de pakken neerzitten is er echter niet bij in Oostvoorne. Van de Flier is zich er namelijk wel degelijk van bewust dat de zomermaanden evengoed geld in het laadje hebben gebracht. ,,We hebben ons vanaf de heropening na de eerste ‘lockdown’ compleet aangepast aan de nieuwe richtlijnen voor de horeca. We hadden een kort lijntje met de gemeente en waren actief in werkgroepen. Alles om maar zo betrokken mogelijk te zijn en niets verkeerd te doen. Dat voelde goed, maar toen we te horen kregen dat de horeca opnieuw dicht moest, ontstond er toch wel wat buikpijn.”

Tekst gaat verder onder de foto van de Brunotti Beachclub in Oostvoorne.

Het is niet zo dat Beachclub Brunotti door de coronamaatregelen langs de rand van de afgrond balanceert, maar dat er schade wordt geleden, is wel duidelijk. ,,Al onze reserves zijn down the drain. Kijk, dagjesmensen zijn er altijd en voor onze surfschool was ook genoeg animo. Maar als de b2b-markt opeens stil komt te liggen en we ook geen bruiloften meer kunnen organiseren .… Reken maar uit hoeveel kopjes koffie je moet inschenken om dat recht te zetten.”

Lees ook: Horeca luidt noodklok: branche staat op omvallen

'Ik zet geen streep door 2020'

Het is een onmogelijk opgave, weet ook Van de Flier: ,,Sommige ondernemers hebben al een streep door 2020 gezet, maar dat kan ik gewoon niet. En daarom doen we er nog steeds alles aan om onze maaltijden te verkopen. Het idee voor ‘100 maaltijden per week’ is ontstaan na een sparringsessie met Renata Beijen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN, red.). Ik ontmoette haar tijdens een meeting van de gemeente en merkte dat het fijn is als iemand van buiten het bedrijf met je meedenkt. Zo is bijvoorbeeld de widget op onze site ontstaan die de het resterende aantal besteldagen aftelt en laat zien hoeveel maaltijden er nog zijn te gaan voordat de honderd is bereikt.”

Actie Brunotti Beachclub loopt 'in ieder geval tot februari'

,,Het bezorgen doen we overigens zelf. Er rijden iedere keer twee van onze medewerkers in de rondte met bestellingen. En ja, ik maak ook mijn ritjes. Ik hoop dat het zin heeft. We gaan er in ieder geval tot februari mee door. Mijn verwachting is namelijk niet dat de horeca eerder al open mag. Ik hoor het premier Rutte tijdens de aanstaande persconferentie al zeggen: ‘Het is spijtig om mede te moeten delen dat de horeca voorlopig dicht blijft’. Het is niet anders. Ik hoop gewoon dat er een duidelijk plan voor onze branche komt. We moeten hierdoorheen en positief blijven door te denken aan volgende zomer. Het eerste jaar waarin wij winst gaan maken.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.