Nieuws Horeca

Eenmalige extra uitkering gesloten horeca: 2500 euro

Er komt een eenmalige extra uitkering voor horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn. Zij krijgen een eenmalig bedrag van 2500 euro, melden Haagse ingewijden. De maatregel maakt deel uit van aanpassingen van het derde steunpakket van het kabinet.

Van onze redactie 23 oktober 2020

Corona gesloten horeca eindhoven

Foto: ANP

Kort na de eerste verplichte sluiting in maart kregen horecaondernemers een eenmalige uitkering van 4000 euro als tegemoetkoming voor de vaste lasten zoals huur. In de horeca heeft destijds 86 procent van de restaurants gebruik gemaakt van de regeling en 81 procent van de cafés. Samen waren de eet- en drinkgelegenheden die steun hebben aangevraagd in maart goed voor zo'n 305.000 banen. Ook kledingwinkels, kermisattracties en taxibedrijven kwamen in maart voor de 4000 euro in aanmerking.

TVL-regeling beschikbaar voor meer sectoren

Het aantal bedrijven dat in aanmerking komt voor de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) wordt nu ook verder uitgebreid, meldt de NOS. Nu vallen sommige sectoren tussen wal en schip, zoals toeleveranciers en transportbedrijven. Om ook hen te ondersteunen, komen straks alle bedrijven die meer dan 30 procent omzetverlies hebben in aanmerking voor een tegemoetkoming. Die kan oplopen tot 90.000 euro en is bedoeld om vaste lasten zoals huur en de energierekening te kunnen betalen.

Lees ook: Hans Biesheuvel (ONL): 'Dit is wat het kabinet aan de mkb-crisis moet doen'

Aanpassingen op bestaand steunpakket

De details worden dit weekend verder uitgewerkt en maandag worden de regelingen gepresenteerd. Het gaat om aanpassingen; er komt geen heel nieuw steunpakket. Het meest recente pakket, dat sinds 1 oktober loopt, is volgens het kabinet al bedoeld om 'mee te veren'; het zou ook nieuwe, strengere coronabeperkingen moeten kunnen opvangen.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) liet, gevraagd om een reactie, weten vooralsnog te wachten op het officiële bericht van de overheid begin volgende week.

Lees ook: Goedkoop en op toplocaties: 4.700 nieuwe horecazaken tijdens coronacrisis

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.