Nieuws Horeca

Horeca anno nu: dit is de oplossing van Jonnie en Thérèse Boer (De Librije)

Ze waren al even bezig om online wijn- en spijscursussen te ontwikkelen, maar nu de gedeeltelijke lockdown is ingegaan, komt die eerste kookcursus van driesterrenchef Jonnie Boer aanstaande zaterdag wel heel goed uit. En dat vinden blijkbaar ook veel hobbykoks en smulpapen, want er zijn al 300 pakketten verkocht, aldus Thérèse Boer.

Janske Mollen (Tubantia) 15 oktober 2020

MyChannels Video ID: 174119

Het concept is ingenieus in al zijn simpelheid: bestel een pakket à 70 euro per persoon, dat wordt thuisbezorgd, log in op Zoom en volg via een online videoverbinding de aanwijzingen van Jonnie en zijn souschef Oliver op.

In een video die deze week via social media werd verspreid (zie bovn, belooft de chefkok dat het driegangenmenu dat geleverd en gemaakt gaat worden ‘heel makkelijk in elkaar te zetten is'.

,,Jonnie begeleidt je door het kookproces en ik geef wijnadviezen", vertelt Thérèse in Tubantia. Niet dat deelnemers vooraf nog even op zoek moeten naar bijpassende wijnen. ,,Er zitten twee flessen wijn in het pakket.”

Lees ook: Hoe Jonnie en Thérèse Boer van De Librije dealen met corona: ‘Als het zo doorgaat, is het klaar’

Gezien de grote interesse, zullen meer van dit soort kookcursussen volgen. ,,Er zijn ook al aanvragen voor alleen een wijncursus, daar ga ik met mijn sommeliers even voor zitten, hoe we dat gaan vormgeven. Ik denk dat we hier straks wel twee tot drie dagen per week mee bezig zijn. Gelukkig maar, stilzitten is niks voor ons.”

De Librije-thuismenu's in tweede lockdown

Natuurlijk is een en ander uit nood geboren, ook bij Driesterrenrestaurant De Librije konden minder mensen per sessie eten. En hun ‘kindjes’ Brass Boer Thuis en Brass Boer op Bonaire, hebben te lijden onder de coronamaatregelen. ,,Gelukkig kunnen wij ze met De Librije overeind houden, anders weet ik niet of het zelfstandig overleven.”

Wel gaan ze nu vanuit de keuken van De Librije nu weer thuismenu's van Brass Boer klaarmaken, voor afhaal en bezorging. Net als tijdens de eerste lockdown.

''Ik hoop dat we 2020 snel af kunnen sluiten, dat er een vaccin is en dat we in 2021 weer kunnen knallen''

Thérèse Boer (De Librije)

Natuurlijk balen ook zij ervan dat de horeca weer de klos is. ,,Ik vind het voor de hele horeca erg. Zeker als je dan hoort dat van het OMT de restaurants wel open hadden kunnen blijven. Dat is toch bizar?!”

,,Kijk, wij snappen ook dat er iets moest gebeuren, de coronabesmettingen lopen enorm op, maar als er maar drie procent van de besmettingen in de horeca plaatsvindt, is dit heel zuur.”

‘We slaan ons er doorheen'

Het horecakoppel heeft ook nog wat bemoedigende woorden voor de collega's in Zwolle en de rest van Nederland: ,,Hou je kop helder. Blijf creatief en zoek naar andere manieren om te blijven doorgaan. Ga sporten en blijf fit. Ik hoop dat alle collega's dat doen, we zullen wel moeten, maar we slaan ons hier doorheen.”

Lees ook: Heineken op herhaling: nu maatwerkhulp voor gesloten horeca

,,En ik hoop dat we 2020 snel af kunnen sluiten, dat er een vaccin is en dat we in 2021 weer kunnen knallen. Na de eerste lockdown, bleek al dat onze gasten ons gemist hadden. Dat de horeca een essentieel onderdeel is van het sociale leven. Ook na deze lockdown denk ik dat mensen weer gaan komen. En dan gaan we knallen!”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.