Nieuws Horeca

Ondernemer Caspar Hermeler gooit roer om: naast horecazaak ook partijhandelaar

Misschien onderbelicht, maar er zijn zeker ook succesverhalen uit de horeca in deze coronacrisis. Waar menig horecaondernemer het einde maar nauwelijks in zicht ziet, sloeg restauranteigenaar Caspar Hermeler een andere weg in. Hij ontplooide nieuwe werkzaamheden door de inventaris van een grote supermarktketen op te kopen en blijkt daarmee een succesvolle partijhandelaar.

Van onze redactie 23 april 2021

Nachtwacht ondernemers corona

Restauranteigenaar Caspar Hermeler met compagnon en vriendin Liset Sieben.

Restaurant & wijnbar ‘De Nachtwacht’ is al jarenlang een begrip in het Drentse Meppel. Niet in de minste plaats vanwege de gastvrijheid van Hermeler die de scepter in de keuken zwaait en zijn vriendin Liset Sieben die als ‘frontvrouw’ zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt. Een dynamisch duo dus.

Des te harder het gelag als je van de een op de andere dag met z’n tweeën thuis op de bank zit. Het stel wordt gemist door hun gasten, maar in plaats van bij de pakken neer zitten, kwam Hermeler met een ondernemende partijhandelaar in gesprek en van het één kwam al heel snel het ander. Retail Equipment Europe is een feit en draait volgens Hermeler als een tierelier.

''Inmiddels kan ik zeggen dat de coronacrisis deuren heeft geopend die anders dicht waren gebleven. Dat had ik een jaar geleden niet kunnen bedenken''

Caspar Hermeler, ondernemer

Gloednieuwe inventaris van een grote supermarktketen

Hermeler en zijn compagnon wisten in het bezit te komen van bijna gloednieuwe inventaris van een grote supermarktketen. Van snijmachines tot broodbakmachines en van verpakkingsmachines tot rotisserie: allemaal van gerenommeerde merken als Boska, Deko, Electrolux en Digi. Machines voor de retail- en foodbranche in de breedste zin van het woord. Een schot in de roos, bleek al snel en de tijdelijke uitdaging lijkt voor Hermeler een definitieve (gedeeltelijke) carrièreswitch.

Lees ook: Event-ondernemer maakt in coronacrisis succesvolle switch naar... hottub-verhuur

Horecazaak draait nog even door op afhaalservice

Betekent dit dan het einde van de Nachtwacht? Zeker niet. Sieben heeft de zaak – die voorlopig nog even alleen op afhaal draait - onder controle en zodra de deuren weer opengaan, zal Hermeler waar mogelijk in de avonduren weer in de keuken te vinden zijn.

,,Het één sluit het ander niet uit”, aldus Hermeler. ,,Inmiddels kan ik zeggen dat de coronacrisis deuren heeft geopend die anders dicht waren gebleven. Dat had ik een jaar geleden niet kunnen bedenken…“

Lees ook: Bas Smit wil wereld veroveren met slimme selfservice-automaat Junea

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws