Nieuws Horeca

Robèr Willlemsen (KHN): 'Horeca wacht nog op koelkastvergoeding'

Horecaondernemers wachten nog altijd op een regeling ter compensatie van reeds aangeschafte voorraden die door de sluiting van de horeca niet verkocht zullen worden. Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Robèr Willlemsen noemde het bij tv-programma Goedemorgen Nederland 'pijnlijk' dat de overheid er 'op deze manier' mee omgaat.

Van onze redactie 20 december 2021

Horeca lockdown den haag

Een horecazaak in Den Haag maakt zich zaterdagavond op voor weer een wekenlange harde lockdown. Foto: ANP

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen en de effecten ervan. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Volgens Robèr Willemsen is de moraal bij veel ondernemers weg. Voor velen van hen is het niet meer vol te houden. KHN had eerder al laten weten dat de decembermaand belangrijk is qua inkomsten omdat er dan doorgaans veel festiviteiten zoals bedrijfsfeesten, kerstborrels, uitgebreide diners, dagjes uit of weekendjes weg plaatsvinden.

''Veel ondernemers zitten met flinke schulden van eerdere lockdowns. Die kunnen dit er echt niet bij hebben''

Koninklijke Horeca Nederland

'Voedsel netjes bezorgd voor goede vergoeding op tafels tijdens kerst in vele huishoudens'

Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn die ook in de ochtendshow aanwezig was, benadrukte dat de maatregelen van de ene op andere dag zijn ingegaan. Daarmee heeft de sector volgens hem recht van spreken als het om compensatieregelingen gaat. ,,Wat mij betreft gaat dit voedsel niet allemaal naar de wilde zwijnen op de Veluwe, maar gaat het gewoon heel netjes bezorgd worden voor een goede vergoeding op de tafels tijdens kerst in vele huishoudens."

Lees ook: Inzamelingsactie voor Fries horeca-stel na emotioneel interview 1Vandaag

Volgens KHN zitten nog steeds veel ondernemers met flinke schulden van eerdere lockdowns. ,,Die kunnen dit er echt niet bij hebben", zo klinkt het. De branchevereniging wijst erop dat een jaar eerder ook een extra subsidie Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) werd ingevoerd. Daarnaast wil de branche ook dat er een duidelijke exitstrategie komt die ondernemers duidelijkheid moet geven voor de komende weken.

Lees ook: Horeca voelt zich lamgeslagen door lockdown

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws