Nieuws Horeca

Dit zijn de winnaars van de Michelinsterren 2021

Foutje... Michelin zou maandag 29 maart de sterrenrestaurants bekendmaken, maar zaterdagochtend stonden ze in de nieuwe app van Michelin al vermeld. Hieronder het overzicht van de Michelinsterren 2021.

Van onze redactie 27 maart 2021

Laatste update: 27 maart 2021 15:27

Michelin sterren restaurant 2021 app

Foto: Shutterstock.

Het weekend is voor een aantal topchefs bijzonder goed begonnen. Tien restaurants in Nederland krijgen dit jaar in elk geval een Michelinster. Op het lijstje staan onder andere Hans van Wolde van het gloednieuwe Brut172 in het Zuid-Limburgse Reijmerstok en Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van 212 in Amsterdam. Deze patrons lijken door Michelin twee sterren te zijn toebedeeld. Brut172 zag vlak voor de eerste lockdown maart vorig jaar het levenslicht.

'... maar we delen ook nog de Michelin Awards uit"

„Het is gebeurd buiten onze wil om”, vertelt woordvoerder Ellen Neukermans van Michelin aan het AD, die haar telefoon vanochtend zag ontploffen. Hoe het precies misging, daar wil zij niet op ingaan. ,,Het is gebeurd en we zijn vooral verheugd om de inhoud. We zien dat chefs al hun feest dit weekend inzetten.” Michelin hoopt dat restaurants overmorgen tóch aansluiten, omdat nog niet alles is verklapt. ,,We delen ook nog de Michelin Awards uit".

Vorig jaar verliep de uitreiking van de Michelinsterren, toen dus nog voor de coronacrisis, nog wel op de immer spannende en traditionele manier, met maar liefst acht restaurants die een ster kregen.

Twee Michelinsterren

  • Restaurant 212 (Amsterdam)
  • Brut172 (Reijmerstok)

Een Michelinster

  • Meliefste (Wolphaartsdijk)
  • Nieuwe Winkel (Nijmegen)
  • Tilia (Etten leur)
  • Wils (Amsterdam)
  • Pieters restaurant (Bergambacht)
  • Daalder (Amsterdam)
  • Zeezout (Rotterdam)
  • Kasteel Heemstede (Houten)

Michelin: twee sterren voor Brut172 en Restaurant 212

Brut172 is pas sinds maart 2020 open, maar krijgt direct twee sterren. ,,We zijn heel erg blij", zegt chef Hans van Wolde tegen 1Limburg. ,,Ik kreeg een appje van collega's en dacht dat het een grap was. Maar op een gegeven moment was het wel heel heftig. Toen ben ik gaan bellen en toen bleek het echt zo te zijn. Ik had wel op een ster gerekend want dat zijn mijn jongens honderd procent waard, maar dit verrast me wel. Ik dacht echt dat het er eentje zou worden."

Richard van Oostenbrugge die samen met Thomas Groot Restaurant 212 runt, kan zijn geluk niet op met ster nummer twee. Het Parool vertelt hij al een tijdje op een tweede ster voor zijn restaurant te hopen. “We geven onwijs veel gas met ons hele team, dus als je hem dan krijgt is dat heel gaaf.” De erkenning voelt extra goed in deze zware coronatijd. “Als we weer open mogen, komen we met ons allermooiste menu ooit en maken we er voor iedereen een feestje van.”

Bekijk ook de Michelinsterren-video van BN/DeStem hieronder:

MyChannels Video ID: 212726

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws